Κυριακή, Σεπτεμβρίου 30, 2012

πολιτιστικές λαογραφικές εκδηλώσεις - «Χρώματα ελληνικής παράδοσης, λαογραφικοί ιριδισμοί της Σαντορίνης»

Η σχολική σύμβουλος των Φιλολόγων του Νομού Κυκλάδων καθηγήτρια κ. Βασιλική Παναγιωτοπούλου, διδάκτωρ λαογραφίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας, μας προσκαλούν στις πολιτιστικές λαογραφικές εκδηλώσεις που για πρώτη φορά εγκαινιάζονται στην Σαντορίνη, με θεματικό τίτλο :  «Χρώματα ελληνικής παράδοσης, λαογραφικοί ιριδισμοί της Σαντορίνης»


Απόψε, Κυριακή 30 Σεπτεβρίου στην Πλατεία του Πύργου στις 20.30
Θα παρουσιαστεί η εκδήλωση «Ηχοχρώματα της Ελληνικής παράδοσης -
Λαογραφική εισαγωγή στους συμβολισμούς των χρωμάτων»  από την κ. Βασιλική Παναγιωτοπούλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων,

Την Τρίτη 25 Σεπτεβρίου στην «Εστία» του Πύργου, στις 20.00
Θα πραγματοποιηθεί ομιλία της σχολικής συμβούλου Φιλολόγων του Νομού Κυκλάδων καθηγήτριας κ. Βασιλικής Παναγιωτοπούλου με θέμα «η Λυγερή και ο Λεβέντης στα Δημοτικά μας τραγούδια»

Την Τετάρτη 26 Σεπτεβρίου στο Μπελλώνειο, στις 19.00
Θα πραγματοποιηθεί λαογραφική εκδήλωση από μαθητές του Ενιαίου Λυκείου Θήρας επιμελημένη από τον φιλόλογο Γιάννη Γαλαίο με θέμα «Η παράδοση, πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τους νέους»
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η σύμβουλος των Φιλολόγων του Νομού Κυκλάδων καθηγήτρια κ. Βασιλική Παναγιωτοπούλου.

Την Παρασκευή 28 Σεπτεβρίου στο Μπελλώνειο, στις 19.00 
Θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του δίτομου έργου «Η μαγεία των χρωμάτων στην Ελληνική παράδοση» της συγγραφέα – συμβούλου των Φιλολόγων του Νομού Κυκλάδων καθηγήτριας κ. Βασιλικής Παναγιωτοπούλου, με την επιμέλεια της κ. Μαρίας Βρουλίτη, φιλολόγου – στιχουργού.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν : Ηλίας Τουλιάς, σύμβουλος φιλολόγων του Νομού Κυκλάδων, Χριστόφορος Ασιμής ζωγράφος , Κώστας Δούκας δικηγόρος και η κ.
Ιωάννα Αναστασοπούλου καθηγήτρια Ε.Μ.Π.