Δευτέρα, Οκτωβρίου 01, 2012

ολοκληρώθηκε η Santorini Biennale 2012

Με αιχμές και κάποια παράπονα κυρίως σε ότι αφορά τα οικονομικά της δεδομένα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Σεπτεβρίου η τελετή λήξης της Santorini Biennale 2012, στην αίθουσα της εστίας του Πύργου.
Κατά την διάρκεια της βραδιάς παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό των 350 και πλέον έργων που εκτέθηκαν στις διάφορες αίθουσες του Πύργου το διάστημα Αύγουστος – Σεπτέμβρης 2012, ενώ εκφράστηκαν και οι ευχαριστίες των διοργανωτών καθώς και των 4 βασικών επιμελητών της διοργάνωσης, οι οποίοι και δούλεψαν προκείμενου να υπάρξει ένα αποτέλεσμα αντάξιο ανάλογων εκδηλώσεων του εξωτερικού.
Κατά την τελετή λήξης και σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ανακοινώθηκαν και βραβεύτηκαν τα 4 έργα που διακρίθηκαν στην Santorini Biennale 2012 που είχε θέμα “το παρελθόν”.

Τα έργα που βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, ζωγράφο και δημοτικό σύμβουλο κ. Ασιμή, είναι τα εξής:  
Πρώτο βραβείο, Stephan Malka, Γαλλία, εγκατάσταση από φελιζόλ και μεταλλικό πλέγμα. Δεύτερο βραβείο, Tanja Radez, Σλοβακία, κολλάζ από φωτογραφίες σε ύφασμα. Τρίτο βραβείο, Stipan Tadic, Σλοβενία, ζωγραφική – προσωπογραφία λάδι σε μουσαμά, με τίτλο Grandfather. Τέταρτο βραβείο, Rui Sassaki, Ιαπωνία, τίτλος έργου Listen to my mom.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές η Santorini Biennale θα γίνει προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθεί και το καλοκαίρι του 2013, με νέο θέμα.