Τρίτη, Οκτωβρίου 02, 2012

εντυπωσιακό το .. δεύτερο “σερί” της Σαντορίνης!

Ο Λετονός Pavels Petkuns κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον διεθνή διαγωνισμό parkour- freerunning που διοργάνωσε η Red Bull Art of Motion, το Σάββατο 29 Σεπτεβρίου στην Σαντορίνη.
Η δευτερη συνεχόμενη νίκη του Petkuns θεωρείτε πολύ σημαντική μιας και στον διαγωνισμό συμμετείχαν 21 από τους καλύτερους αθλητές του παρκούρ του κόσμου.

Ο Petkuns μοιράστηκε το βάθρο με τους Marcus Gustafsson από την Σουηδία και τον  Jason Paul από την Γερμανία που κατέκτησαν την δευτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η αρχιτεκτονική των σπιτιών της Σαντορίνης σε συνδιασμό με την υπέροχη θέα αποτελούν μοναδικό σκηνικό για το συγκεκριμένο άθλημα.
Σύμφωνα με τον νικητή του διαγωνισμού Pavels Petkuns, “αυτό το βραχώδες ηφαιστειακό σκηνικό με τις κλίσεις μεταξύ των διαφόρων επιπέδων να φτάνει τα 70 μέτρα, αποτελεί το όνειρο κάθε αθλητή παρκούρ..”
Οι αθλητές διαγωνίστηκαν στην Σαντορίνη σε πίστα 230 μέτρων ενώ είχαν ένα λεπτό στην διάθεσή του ο κάθε ένας να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους.

Όσο για τον κόσμο που παρακολούθησε, απαθανάτισε, απόλαυσε τους αγώνες από κοντά και συμμετείχε σε αυτήν την όμορφη εκδήλωση πλάνα της οποία γύρισαν ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των διοργανωτών έφθασαν τα 2.500 άτομα!

Οι φωτογραφίες είναι εντυπωσιακές και χαρακτηριστικές του όμορφου διεθνούς διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στην Σαντορίνη το τελευταίο Σάββατο του Σεπτεβρίου… 

Η πρώτη οκτάδα των νικητών έχει ως εξής:

1. Pasha Petkuns (LAT) 455 Points, 2. Markus Gustafsson (SWE) 436 Points
3. Jason Paul (GER) 434 Points, 4. Yoann Leroux (FRA) 419 Points
5. Luis Alkmim (POR) 404 Points, 6. Alexander Zyulev (RUS) 401 Points
7. Luci Romberg (USA) 372 Points, 8. Ryan Doyle (UK) 366 Points

Winner Best Trick: Alexander Zyulev (RUS)
Best Woman: Luci Romberg (USA)

Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε το show μπορείτε να το κάνετε στην διεύθυνση:
http://live.redbull.tv/events/118/art-of-motion-2012/