Δευτέρα, Οκτωβρίου 01, 2012

Κυριακάτικη ποδηλατάδα στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με την τελευταία χθεσινή (31.9) ανάρτηση της σελίδας που έχουν δημιουργήσει οι οργανωμένοι φίλοι της ποδηλασίας στην Σαντορίνη και υπογράφει ο Κωνσταντίνος  Νταβαρίνος, www.cyclingsantorini.gr 

“Παραδεισένιο απόγευμα έμοιαζε η τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου 30/9/2012 στην Σαντορίνη.
Πολλές οικογένειες και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν στην Περίσσα για να ποδηλατήσουνε όλοι μαζί μέχρι το λιμανάκι της Βλυχάδας.
Η χαλάρωση στην διαδρομή περίσσευε, και όλοι οι ποδηλάτες παρακολουθούσαν την πανέμορφή παραλία του Περίβολου ,άλλους να κάνουν το μπάνιο τους να περπατούν αγναντεύοντας τον ορίζοντα να πίνουν τον καφέ τους η να παίζουν βόλεϊ στην άμμο.
Η διαδρομή φωνάζει από μόνη της, κάντε με ποδηλατόδρομο παρακαλώ!

Αλλά και στην περιοχή του Εξωμήτη οι αρχαίοι λαξευτοί τάφοι μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές όπου ο κόσμος έδωνε ομορφιά ακόμη και σε ένα ταφικό μνημείο, κάπου εκεί είναι σκαλισμένη στον βράχο και μια  Όχεντρα δηλαδή μια οχιά σύμβολο των τότε αρχαίων κατοίκων της Θήρας.
Μέσα στην θάλασσα, κοντά στο ακρωτήριο του Εξωμύτη, θεωρείται ότι είναι βυθισμένο το λιμάνι της αρχαίας πόλης της Ελευσίνας, η οποία αναφέρεται από τον  Πτολεμαίο τον Γεωγράφο ως μία από τις πόλεις της Σαντορίνης.
Στο λιμανάκι της Βλυχάδας οι ποδηλάτες έκαναν μια μικρή στάση και επέστεψαν στην Περίσσα όπου δροσίστηκαν με αναψυκτικά προσφορά γνωστού καταστήματος δίπλα στον βράχο.
Για άλλη μια φορά μπράβο σε όλους για το υπέροχο ποδηλατικό απόγευμα.