Τρίτη, Αυγούστου 28, 2012

αναφορά Συρμαλένιου για το ωράριο εργασίας των πυροσβεστών στις Κυκλάδες

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, 
Οι βουλευτές Κυκλάδων Νικόλαος  Συρμαλένιος και Επικρατείας Δημήτριος Τσουκαλάς  καταθέτουν  αναφορά την επιστολή της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου,  η οποία αναφέρεται στο θέμα του ωραρίου εργασίας των πυροσβεστών  και στα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με την εφαρμογή του 8ωρου, ως προς την εύρυθμη λειτουργία της Π.Υ. Ερμούπολης και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων του Νομού Κυκλάδων.
Σύμφωνα με μέρος της επιστολής των Πυροσβεστών στον Αρχηγό του Σώματός τους,

Κατόπιν συλλογής υπογραφών από το σύνολο των συναδέλφων που υπηρετούν στις νήσους Σύρο, Πάρο, Νάξο, Τήνο και Θήρα, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα του ωραρίου εργασίας που απασχολεί το προσωπικό και στα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με την εφαρμογή του 8ωρου, ως προς την εύρυθμη λειτουργία της Π.Υ. Ερμούπολης και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων του Νομού μας, για το διάστημα που έχει αυτό καθιερωθεί.
Με την κατάργηση του 24ωρου στο Νομό μας (πλην του Π.Κ. Άνδρου), ως ωράριο εργασίας, έχει δημιουργηθεί αναστάτωση, αίσθηση αδικίας και διαχωρισμού των υπαλλήλων σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο και πιστεύουμε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η εργασιακή και οικογενειακή γαλήνη των συναδέλφων.
Με την εφαρμογή του 8ώρου, η πυρ/κή έξοδος (ειδικότερα στα Π.Κ.) είναι ελλιπής, λόγω μειωμένης δύναμης προσωπικού και οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι μένουν εκτεθειμένοι ως προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμβάντων, θέτοντας την προσωπική ασφάλεια και τη σωματική τους ακεραιότητα σε άμεσο κίνδυνο και κατ’επέκταση τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.
Λόγοι εύρυθμης υπηρεσιακής λειτουργίας, ασφάλειας και οικονομικής ελάφρυνσης των συναδέλφων, μαζί με την επιθυμία τους για 24ωρη υπηρεσία, θεωρούμε ότι επιβάλλουν την αλλαγή του ωραρίου από 8ωρο σε 24ωρο, εκεί όπου το επιθυμούν οι υπάλληλοι.