Τετάρτη, Ιουλίου 04, 2012

Santorini Biennale 2012 - ήρεμη δύναμη …

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 1η Ιουλίου στον Πύργο τα εγκαίνια της φιλόδοξης προσπάθειας για την προβολή της τέχνης στην Σαντορίνη «Santorini Biennale 2012».
Σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται οργανωμένα η παρουσίαση έργων τέχνης σε διαφορετικούς χώρους, στα γεωγραφικά όρια ενός οικισμού (σ.σ. αν και, υπάρχουν περιπτώσεις χώρων εκτός Πύργου που φιλοξενούν έργα) για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και με τόσο μεγάλη συμμετοχή καλλιτεχνών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έκθεση πάει πολύ καλά μιας κι αγκαλιάστηκε και υποστηρίζεται από τον κόσμο και τους επιχειρηματίες του οικισμού, οι οποίοι προτείνουν στους επισκέπτες τους να ακολουθήσουν τις .. πολιτιστικές διαδρομές των έργων, στα σοκάκια του χωριού. Σχετικά με την ανταπόκριση των επισκεπτών, από τις πρώτες κιόλας μέρες της έκθεσης, οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι είναι ικανοποιητικότατη κάτι που τους δίνει την δύναμη να συνεχίσουν με κέφι την προσπάθειά τους η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος του Σεπτεβρίου.

Πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, τα έργα που εκτίθενται, τους χώρους που τα φιλοξενούν, καθώς και τους καλλιτέχνες, μπορείτε να λαμβάνεται καθημερινά, 09.00 – 14.30 από το γραφείο της έκθεσης, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Πύργου.
Ενώ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει και να διανεμηθεί και ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με τα έργα, τους χώρους που εκτίθενται και τους καλλιτέχνες που τα έχουν δημιουργήσει.
Αξίζει δε να πούμε ότι όσοι έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στέλνοντας ένα, ή και περισσότερα, έργα τους, μπορούν να το κάνουν μέχρι και τις 15 του Ιουλίου, πάντοτε ύστερα από επικοινωνία τους με τους διοργανωτές.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές,

Καλλιτέχνες από 35 χώρες ανάμεσά τους και αξιόλογοι Θηραίοι καλλιτέχνες, 18 Επιμελητές και κριτικοί τέχνης από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Μ. Βρετανία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Χιλή, την Γαλλία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, δημιούργησαν σε 20 εκθεσιακούς χώρους την 1η Μπιενάλε Τέχνης της Σαντορίνης.  Με κέντρο δραστηριοποίησης τον Πύργο της Σαντορίνης, αποστολή της Μπιενάλε είναι να προωθεί ανερχόμενους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και παράλληλα να .. ομορφαίνει το νησί που την φιλοξενεί!

Ο μεγαλύτερος όγκος των εκθέσεων θα διεξαχθεί στον Πύργο ενώ ένα μέρος των εκθέσεων θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία της Σαντορίνης. Πιο συγκεκριμένα στον Πύργο θα χρησιμοποιηθούν 11 κλειστοί χώροι (παλιές κάναβες) καθώς και μερικοί εξωτερικοί χώροι κάτω από το Βενετσιάνικο Καστέλι δημιουργώντας ένα πάρκο τέχνης. Οι εκθέσεις θα επεκταθούν στο “Santorini of the Past” Cultural Village (Πύργος), Ξενοδοχείο Voreina Gallery Suites (Πύργος), OrizontesHotel (Πύργος), Καμάρι (cineKamari), Φηρά (Hotel Majestic), Ημεροβίγλι (Andromeda Villas), Οία (Pelagos Hotel & Atlantis Bookstore), Περίσσα και Περίβολος (Το Ταξίδι, Hotel Irigenia  - Thera Mare Boutique Hotel) και Ακρωτήρι (Kalestesia Suites).

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο : 6955 667773