Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2012

Βρούτσης - Ράιενμπαχ, 1-1...

Στις 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εργασίας, κ. Βρούτση και του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) κ. Μιχάλη Χάλαρη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση στην αγορά εργασίας, όπως αυτή προκύπτει από τα στοιχεία του Σώματος, καθώς και για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στο Σ.ΕΠ.Ε.
Ο Υπουργός, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, υποστήριξε την επιτάχυνση υλοποίησης όλων των δεσμεύσεων στις οποίες εμπλέκεται το Σ.ΕΠ.Ε. και προβλέπονται από τη «Δανειακή σύμβαση», ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε για την ουσιαστική ενίσχυση του σώματος -από κοινού με τον Ειδικό Γραμματέα - ώστε αυτό να καταστεί πιο αξιόμαχο και αποτελεσματικό.

Παράληλα,
Συνάντηση του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση και τον Υφυπουργό κ. Νίκο Νικολόπουλο.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα πεδία συνεργασίας τα οποία αφορούν την υποστήριξη της task force για μια σειρά διαρθρωτικών αλλαγών που σχεδιάζει το υπουργείο.
Όπως δήλωσε ο υπουργός, «Με τον κ. Ράιχενμπαχ, είχαμε μια ειλικρινή, εποικοδομητική αλλά κυρίως εγκάρδια συζήτηση. Υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι στην Ελλάδα έχει επέλθει μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, η απαραίτητη πολιτική ομαλότητα και ηρεμία, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική ανασυγκρότηση και η έξοδος της χώρας από την κρίση.

Ειδικότερα, τα πεδία συνεργασίας που συζητήθηκαν αφορούν την υποστήριξη της task force για τις ακόλουθες παρεμβάσεις μας:
Την υλοποίηση του Εθνικού Μητρώου Ασφάλισης, Σύνταξης και παρακολούθησης πληρωμών συντάξεων.
Υποστήριξη και παρακολούθηση της ανάπτυξης του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Ομογενοποίηση των οικονομικών και λογιστικών συστημάτων των Ταμείων.
Αναμόρφωση του συστήματος πιστοποίησης και είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών».