Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2012

όχι στην ACTA και από το Ν. Αιγαίο..

478 ευρωβουλευτές είπαν "όχι" στην αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας από τη διαδικτυακή πειρατεία.

Ειδικότερα στη σημερινή ψηφοφορία, η Εμπορική Συμφωνία Κατά της Παραποίησης -όπως λέγεται η ACTA στα ελληνικά- καταψηφίστηκε από 478 ευρωβουλευτές, 39 ψήφισαν υπέρ, ενώ υπήρξαν και 146 λευκά. Οι περισσότεροι Ευρωβουλευτές θεώρησαν ότι η ACTA είναι πολύ ασαφής, αφήνοντας περιθώρια για καταχρήσεις και αυξάνει την ανησυχία για τις επιπτώσεις της στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Εάν υπερψηφιζόταν σήμερα η συμφωνία αυτή και τελικά αποκτούσε καθολική ισχύ στην Ευρώπη, τότε πολλές ιστοσελίδες θα αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο να κλείσουν και οι ιδιοκτήτες τους θα ήταν κατηγορούμενη, αφού μέχρι και η χρήση μιας φωτογραφίας θα μπορούσε να θεωρηθεί παράνομη.

Στην φωτογραφία, σε μια από αυτές που έχουν πιο πολύ κυκλοφορήσει στον Τύπο και σε ιστοσελίδες στην Ευρώπη, ο ευρωβουλευτής των «οικολόγων πρασίνων» και μέλος του συνδυασμού «οικολογικός άνεμος Ν. Αιγαίου» (σ.σ. που σήμερα γιορτάζει τα 2 χρόνια παρουσίας του στην περιοχή), Νίκος Χρυσόγελος.