Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2012

Στην Περιφέρεια ο Χάρης Καστανίδης…

γενικώς, αλλά και “ειδικώς” σε ότι αφορά την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου…
Στις συζητήσεις κυριάρχησαν «Καλλικράτης» και νησιωτικότητα…

Τον Χάρη Καστανίδη δέχθηκε την Τετάρτη 28.3 η αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού, στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιεί στη Ρόδο με την ιδιότητα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Κοινωνικής Συμφωνίας», συνοδευόμενος από τον ανεξάρτητο βουλευτή Δωδεκανήσου Γιώργο Κασσάρα και το μέλος της προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής του νεοσύστατου κόμματος Θανάση Μπαράκα.
Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην νησιωτική μας Περιφέρεια, με τα πρακτικά και θεσμικά προβλήματα που προκύπτουν, κυριάρχησαν στη συζήτηση με τον κ. Καστανίδη που ζήτησε να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που διαπιστώνονται στην υλοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Ο κ. Διακοσταυριανού εξέφρασε την ελπίδα ότι με τον «Καλλικράτη 2» θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της αιρετής Περιφέρειας, κάτι που έδειξε να γνωρίζει καλά ο κ. Καστανίδης ως μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών.
Έμφαση δόθηκε και στο συγκοινωνιακό πρόβλημα των νησιών και σε ποιο βαθμό θα μπορούσε η Αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στην επίλυσή του, καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Περιφέρεια και τους τουριστικούς φορείς για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στη γερμανική αγορά.