Κυριακή, Μαρτίου 25, 2012

η 25η Μαρτίου του 2012 στην Σαντορίνη

ή, και πάλι καλά να λέμε….
Σε ήρεμο κλίμα και χωρίς απρόοπτα τους πραγματοποιήθηκαν στην Σαντορίνη οι εκδηλώσεις για την Εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για τα γεγονότα του 1821,
«τιμούμε την ηρωική εκείνη γενιά που έδωσε τα πάντα και έκανε πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγουμένων, εξασφαλίζοντας σε μας τα δύο υπέρτατα αγαθά, την Ανεξαρτησία μας ως Έθνος και την Ελευθερία μας ως Λαός.
Ο εορτασμός της Ιστορικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί και φέτος με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα, ιδιαίτερα μάλιστα στα Σχολεία τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ και τους Οργανισμούς».

Στα Φηρά οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν,
Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Θήρας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θήρας – Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφανείου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Περιστέρα Μπαμπλιούδη, Καθηγήτρια Γυμνασίου Φηρών.
Μετά το τέλος της Δοξολογίας έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στα μνημεία των Ηρώων από κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα.
Στα Φηρά Θήρας μετά τη δοξολογία ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στην Πλατεία «Σαρπάκη», ενω ακολούθησε κατάθεση στεφανιών και ψάλθηκε ο Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές των σχολείων.
Στη συνέχεια ακολούθησε παρέλαση των μαθητών και τμήματος του Αεροπορικού Αποσπάσματος Θήρας στο δρόμο που οδηγεί στην κεντρική πλατεία των Φηρών, ενω μετά την παρέλαση ακολούθησαν τα χορευτικά σχήματα του Δήμου Θήρας που χόρεψαν Ελληνικούς χορούς.
Τέλος, ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεξιώθηκαν τις Αρχές και τους κατοίκους στο Μπελλώνειο Ίδρυμα Θήρας.