Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 01, 2011

οι νέοι διευθυντές και οι αρμοδιότητες

Ανακοινώθηκαν και επίσημα απο την διεύθυνση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα ονόματα των διδασκόντων οι οποίοι αναλαμβάνουν τις καινούργιες διευθυντικές θέσεις στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια των Κυκλάδων.
Απο την φετινή χρονιά ο ρόλος των διευθυντών αλλά και των διδασκόντων αλλάζει. Σύμφωνα με τον νέο Νόμο, περιορίζεται αρκετά η ισχύς του συλλόγου διδασκόντων ενω ενισχύεται ο ρόλος των διευθυντών με υποχρεώσεις και αρμοδιότητες.
Στο εξής οι διευθυντές των σχολείων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καλούνται να έχουν την πλήρη ευθύνη για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενω, όσοι έχουν στην ευθύνη τους μεγάλες σχολικές μονάδες απαλλάσονται πλήρως απο τα διδακτικά τους καθήκοντα.
Μεταξύ άλλων οι διευθυντές θα έχουν και ρόλο αξιολογητή των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού τους έργου, ενω σε συνεργασία με στελέχη παιδαγωγικής καθοδήγισης θα καταρτίζουν ενδοσχολικά προγράμματα.
Οι νέοι διευθυντές των σχολικών μονάδων της Σαντορίνης είναι οι εξής: ΔΣ Καρτεράδου Αλεξανδρόπουλος Δημήτρης, ΔΣ Επισκοπής Μπισλιαγάκη Βάγια, ΔΣ Φηρών Γαβαλά Άννα, ΔΣ Εμπορείου Καφούρος Ηλίας, ΔΣ Πύργου Μεγαλοχωρίου Ζώρζος Ευάγγελος, ΔΣ Μεσσαριάς Βόθωνα Κραντινός Ελευθέριος, ΔΣ Οίας Μπουντώλας Αντώνιος.
Γενικό Λύκειο Θήρας Καραμολέγκος Μανόλης, ΕΠΑΛ Θήρας Βαμβακούσης Χριστόφορος, Γυμνάσιο Θήρας Δαρζέντας Χαράλαμπος, ΕΠΑΣ Εμπορείου Λειβαδάρος Νικόλαος, Γυμνάσιο Εμπορείου Κατσίπης Σαμψών, Γυμνάσιο Μεσαριάς Αρμάος Νικόλαος.