Παρασκευή, Αυγούστου 12, 2011

νέο ΔΣ για την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλαδων

Οι στόχοι, οι δράσεις και οι διαδικασίες υλοποίησης των προγραμμάτων που διαχειρίζεται η "Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε." βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.
Το νέο πενταμελές συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα με πρόεδρο τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, αντιπρόεδρο τον δήμαρχο Θήρας, κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο και μέλη τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων, κ. Κωνσταντίνο Βολτή, τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιάννη Δεκαβάλλα και τον δήμαρχο Μυκόνου, κ. Αθανάσιο Μέγα Κουσαθανά.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων έχει ως τώρα υλοποιήσει με μεγάλη επιτυχία σειρά εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανάπτυξης στα νησιά των Κυκλάδων.
Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται:
-Το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής των Κυκλάδων, με προσανατολισμό στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
-Το πρόγραμμα Προστασίας και Ανάδειξης Βιοτόπων και ειδών των περιοχών Natura 2000 νήσου Μήλου.
-Το έργο για τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό, που ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα διακρατικής μεσογειακής συνεργασίας “Interreg III B-MEDOCC”.
-Το πρόγραμμα LEADER+ Κυκλάδων
-Το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ).

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί μέτοχο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων, ενώ επίσης μέτοχοι είναι οι δήμοι των Κυκλάδων, η Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Κυκλάδων, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νήσων Κυκλάδων και η Mom/Εταιρεία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας.
Η δραστηριοποίηση της Εταιρείας συνεχίζεται με στόχο την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων και την ενίσχυση της δικτύωσης και της εξωστρέφειας.
Τα προγράμματα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν ως σκοπό την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση των νησιών κατά τρόπο που να εξασφαλίζεται η οικονομική ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος και η διάσωση και διαφύλαξη στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς.