Τετάρτη, Ιουλίου 20, 2011

Οι βαθμολογίες από την ομάδα του Robert Parker στα κρασιά του Κτήματος Σιγάλα

Με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια αναφέρεται στη Σαντορίνη και τους Οίνους Π.Ο.Π. του νησιού, ο Mark Squires, συνεργάτης του Robert Parker στο συνδρομητικό οινοκριτικό βήμα Wine Advocate.
Ξεκινώντας από το Vinsanto εσοδείας 2004 με βαθμολογία 95/100, την υψηλότερη που έχει αποσπάσει ποτέ ελληνικό κρασί, οι λευκοί οίνοι ΠΟΠ «Σαντορίνη» του Κτήματος Σιγάλα συγκέντρωσαν βαθμολογίες άνω του 90/100, γεγονός που καταδεικνύει την αναγνώριση του δυναμικού χαρακτήρα της ποικιλίας Ασσύρτικο Σαντορίνης με κυρίαρχα την πολύπλοκη δομή, τη δροσιστική οξύτητα, τα φινετσάτα αρώματα και την έντονη μεταλλική επίγευση, ως αποτέλεσμα ενός μοναδικού terroir.

Αξιοπρόσεκτης σημασίας και η υψηλότατη βαθμολογία 89/100, που απέσπασε το Μαυροτράγανο, εσοδείας 2008 του Κτήματος Σιγάλα, του ερυθρού οίνου Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης. Δεδομένου ότι πρόκειται για γηγενή ποικιλία, υπό εξαφάνιση, άγνωστη ακόμη στο εξωτερικό και με τις συνεχώς εντεινόμενες προσπάθειες για την αναβίωση και τη βελτιστοποίηση των χαρακτηριστικών της μπορούμε να κάνουμε, πλέον, λόγο για διάκριση και διεθνή αναγνώρισή της.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των κρασιών της Σαντορίνης είναι:
Σιγάλας Vinsanto Σαντορίνη VQPRD 2004: 95/100, Σιγάλας Σαντορίνη 2009 VQPRD: 93/100,
Σιγάλας Σαντορίνη Βαρέλι 2009 VQPRD: 91/100, Σιγάλας Καβαλιέρος Σαντορίνη 2009 VQPRD: 91/100
Σιγάλας Σαντορίνη 2010 VQPRD: 90/100, Σιγάλας Ασσύρτικο-Αθήρι 2009 VQPRD: 90/100
Σιγάλας Ασσύρτικο-Αθήρι 2010 VQPRD: 88/100, Σιγάλας Μαυροτράγανο 2008, ΠΓΕ: 89/100

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 με την επωνυμία ΣΙΓΑΛΑΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Ε.Π.Ε. και το 1998, λειτούργησε σε ιδιόκτητο χώρο, νέα μονάδα παραγωγής, εμφιάλωσης και παλαίωσης οίνων. Έκτοτε, και μετά από συνεχείς επενδύσεις εκσυγχρονισμού και επεκτάσεων διαμορφώθηκε η σημερινή παραγωγική υποδομή με δυνατότητα επεξεργασίας και εμφιάλωσης 300.000 φιαλών ετησίως. Σήμερα, το ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ συνεχίζει να υλοποιεί την αναπτυξιακή του στρατηγική στηριζόμενο πάντα στις τρεις βασικές ιδρυτικές του αρχές: δημιουργική σχέση με την παράδοση της θηραϊκής γης, τεχνογνωσία και ποιότητα. Τα κρασιά του Κτήματος Σιγάλα εξάγονται στη Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία, Αγγλία, Κύπρο, Ελβετία, Σουηδία, Κίνα, Χονγκ-Κονγκ, Ρωσία, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Σιγκαπούρη και Βραζιλία.

Για την ενημέρωση ευχαριστούμε το οινοποιείο “ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ”