Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2011

Experience Santorini HD, για το ipad

Μια ειδική εφαρμογή, έναν ηλεκτρονικό οδηγό της Σαντορίνης αποκλειστικά για συσκευές ipad δημιούργησε και παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες μια ομάδα δημοσιογράφων και ειδικών του χώρου της τεχνολογίας, αφιερωμένης σε όσους την ακολουθούν και .. αγαπούν την Σαντορίνη.

Από τις 14 Ιουλίου η εφαρμογή Experience Santorini HD ειδικά για το iPad πωλείται μέσω του App Store της Apple σε όλο τον πλανήτη.
Η ομάδα του Experience Greece project, με επικεφαλής τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντρενογιάννη και Βάλυ Βαϊμάκη, μπαίνει στη νέα εποχή της ταξιδιωτικής δημοσιογραφίας μ’ ένα αποκλειστικά ελληνικό ταξιδιωτικό-πολιτιστικό προϊόν στην αγγλική γλώσσα, με στόχο να προβάλλει την Σαντορίνη με τον καλύτερο τρόπο σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του,
Όσα έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια ταξιδεύοντας στον νούμερο ένα τουριστικό προορισμό της Ελλάδας τα μετουσιώσαμε σε διαδραστικό περιεχόμενο: κείμενα, φωτογραφίες, slide shows και βίντεο τα οποία δημιουργήσαμε ειδικά για την εφαρμογή Experience Santorini HD, με τη βοήθεια σχεδιαστών και προγραμματιστών, που αξιοποίησαν απόλυτα τις δυνατότητες του iPad.
Όλα τα στοιχεία προέρχονται από πολυετή επιτόπια έρευνα και γραπτές πηγές. Συνεντεύξεις με αρχαιολόγους, οινοποιούς, επιχειρηματίες του τουρισμού. Υψηλής ποιότητας φωτογραφικό υλικό από ταλαντούχους επαγγελματίες φωτογράφους όπως ο Χρήστος Δράζος και ο Περικλής Μεράκος.
Ήδη από τον Ιούνιο του 2011 διατίθεται στο App Store (σε ελληνική και αγγλική γλώσσα) η εφαρμογή Experience Santorini για iPhone, που λειτουργεί συμπληρωματικά της εφαρμογής για το iPad.