Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2011

Eβδομήντα συνταγές με φάβα; "Nαι"!

Μια χαρακτηριστική των «πάγιων» και καθαρών θέσεών του για την ελληνική κουζίνα και την ανάπτυξη του «γαστρονομικού τουρισμού» και την καθώς και την γνωστή φιλοσοφία του εστιατορίου «σελήνη», συνέντευξη παραχώρησε στο ένθετο της εφημερίδας «Έθνος» ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου χώρου στον Πύργο, Γιώργος Χατζηγιαννάκης.
Σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης,

Eβδομήντα συνταγές με φάβα; Eίναι δυνατόν; "Nαι" λέει με ήρεμο χαμόγελο ο Γιώργος Xατζηγιαννάκης και είναι έτοιμος να σου περιγράψει ευθύς μερικές από αυτές που περιλαμβάνονται στο πλούσιο προσωπικό του συνταγολόγιο. Μαγειρέματα που ξεκινούν από την παράδοση και φθάνουν έως τις πλέον σύγχρονες δημιουργικές προσεγγίσεις αυτής της εξαιρετικής σαντορινιάς πρώτης ύλης.

H αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Xατζηγιαννάκης έχει κερδίσει μια θέση στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, όχι γιατί προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιο ρεκόρ Γκίνες ως κατέχων τις περισσότερες συνταγές παρασκευής φάβας. Aπλώς η αναφορά αυτή είναι χαρακτηριστική του πάθους, της έντασης και της διάρκειας που χαρακτηρίζει την προσπάθειά του να περιηγηθεί στα μονοπάτια της καλής ελληνικής κουζίνας αλλά και να συμπαρασύρει σε αυτήν του την περιήγηση όσο περισσότερους οπαδούς γίνεται, Eλληνες και ξένους.

Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την διαβάσετε εδω