Τρίτη, Ιουλίου 19, 2011

σύλλογος γονέων Εμπορείου για την αντικατάσταση του διευθυντή του σχολείου

Την αντίθεσή μέσω επιστολής και συλλογής υπογραφών εξέφρασε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου του Εμπορείου στο ενδεχόμενο αντικατάστασης του διευθυντή του κ. Λάβαρη. Η επιστολή έχει αποδέκτρια την κ. Βλαστάρη, Πρόεδρο του Συμβουλίου Επιλογής Υποψηφίων Διευθυντών ΠΕ Ν. Κυκλάδων.

Στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων, οι γονείς αναφέρουν ότι,

Με λύπη και οργή αλλά με συναίσθηση της ευθύνης μας ως γονείς και πολίτες, επικοινωνούμε μαζί σας, για να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη και μεροληπτική βαθμολόγηση που έδωσε η επιτροπή στον διευθυντή μας κ. Λάβαρη Φραγκίσκο αποκλείοντας τον ουσιαστικά από τη διεκδίκηση της θέσης του Διευθυντή. Με αυτόν τον τρόπο διακόπτεται βίαια το έργο αναμόρφωσης του σχολείου μας σε όλα τα επίπεδα και ο προγραμματισμός που από κοινού έχουμε κάνει.

Γνωρίζετε πολύ καλά το έργο του Διευθυντή μας. Ακόμα γνωρίζετε ότι όλο το χωριό, όχι μόνο εμείς οι γονείς θέλουμε να συνεχίσει το έργο του στο σχολείο μας.
Απαιτούμε δίκαιη κρίση για όλους και όχι διακρίσεις. Να βαθμολογηθεί έστω και την τελευταία ώρα ο Διευθυντής μας με βάση τα προσόντα του αλλά και το έργο που έχει κάνει στο σχολείο μας. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, όπως βαθμολογήθηκε από κάποια μέλη. Είναι ουσιαστικό και παιδαγωγικό. Και όχι μόνο. Είναι και πολιτικό.
Αν στις 11 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία δεν είναι Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου ο κ. Φραγκίσκος Λάβαρης, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό γιατί εμείς οι γονείς δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας μέχρι να αποκατασταθεί η αξιοκρατία και η κοινή λογική. Η ευθύνη είναι δική σας.