Παρασκευή, Μαΐου 13, 2011

Rhodes No 2 ή ...house of Pasok (καθένας και το σπίτι του..)

Το Σάββατο 14 Μαίου στις 11.30 συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος στα γραφεία της, στην Ρόδο.
Τα θέματα που θα συζητηθούν σύμφωνα με την πρόσκληση, είναι:
Α. Εθνική Προγραμματική Συνδιάσκεψη 3-9-2011 - συζήτηση επί των κειμένων βάσης και διαμόρφωση απόψεων (μέχρι το Σεπτέβρη, τη βγάζουμε δεν την βγάζουμε...)
Β. προγραμματισμός για την Περιφερική συνδιάσκεψη Νοτίου Αιγαίου (δεν το κάνετε νωρίτερα;..)

Την πρόσκληση υπογράφει ο Αριστοτέλης Ηρακλείδης, Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του Σοσιαλιστικού Κινήματος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ίδιου κόμματος.
Στο κείμενό του μεταξύ άλλων (πολλών, τόσο που ανησυχούμε για το εαν γνωρίζει τον κανόνα του "όσο λιγότερα λες.." ) αναφέρει ότι,
Τους τελευταίους δεκαεπτά μήνες η Ελλάδα δίνει μια δύσκολη και αμφίρροπη μάχη. Μετά την αποκάλυψη του δημοσιονομικού εκτροχιασμού που επέφερε η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να ανακόψει τον κατήφορο. Ο Πρωθυπουργός, υπερασπίστηκε την τιμή (κυριολεκτικά..) και το μέλλον της χώρας σε όλο τον κόσμο, με αξιοπρέπεια, αποφασιστικότητα και επιμονή. Το Μνημόνιο με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αν και με βαρύ τίμημα, έδωσε στην Ελλάδα την επείγουσα χρηματοδότηση και τον ελάχιστο χρόνο που είχε ανάγκη για να αποτρέψει την άμεση χρεοκοπία και την συνακόλουθη καταστροφή της οικονομίας και της ίδιας της κοινωνίας μας.
Το πελατειακό κράτος, η γραφειοκρατία, η προσοδοθηρία, η σπατάλη, η διαφθορά, η ανισότητα, αποτελούν μόνιμη τροχοπέδη στην πρόοδο. Το ΠΑΣΟΚ, παρά τη μεγάλη συμβολή του στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης. Τώρα όμως έχει το καθήκον να βάλει οριστικά τέλος σε αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα, με την εφαρμογή ενός μεγάλου, προοδευτικού και ριζοσπαστικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την καθολική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.