Τρίτη, Μαΐου 10, 2011

Περιφέρεια - Πανεπιστήμιο Αιγαίου συζητήσεις εν όψει νέων συνεργασιών

Με τον πρύτανη Πάρι Τσάρτα και μέλη των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αιγαίου συναντήθηκαν την Δευτέρα 9 Μαίου στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς, παρουσία της Υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Αλιείας Ελπίδας Τσουρή (εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) και του βουλευτή Δωδεκανήσου Νίκου Ζωίδη.
Κατά τη συνάντηση έγινε αλληλοενημέρωση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη συνεργασία του Πανεπιστημιακού ιδρύματος με την Περιφέρεια και τους Δήμους, η οποία θα υλοποιηθεί μέσα από προγραμματικές συμβάσεις, ανοικτές διαλέξεις και την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε τομείς δράσεις της Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε να υπάρξουν συνέργειες σε επίπεδο Περιφέρειας, κυρίως σε δράσεις περιβαλλοντικού, εκπαιδευτικού και τουριστικού χαρακτήρα, αλλά και για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα των νησιών μας, για το οποίο οι ιδέες και οι προτάσεις του Πανεπιστημίου θα είναι σίγουρα χρήσιμες, όπως επισημάνθηκε.