Παρασκευή, Μαΐου 13, 2011

house of Rhodes - πρόγραμμα


Κάνοντας ενα σύντομο σχόλιο θέλουμε να πούμε οτι αναφερόμαστε και σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκτός Σαντορίνης, για ενημερώτικούς λόγους, και στα πλαίσια πάντοτε της .. Καλλικρατικής μας Αυτοδιοικητικής ενότητας!
Ρόδος λοιπόν και αυτό ειναι το πρόγραμμα του φορέα με την ενδιαφέρουσα δραστηριότητα "house of Rhodes" που έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί εως και το τέλος Ιουνίου.

10/05-10/06/2011 - Προκήρυξη Διαγωνισμού Φωτογραφίας , σε συνεργασία με την Επιτροπή Νέων  της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σπιτιών Ευρώπης - EUNET, με θέμα : «2012 Ευρωπαϊκό Έτος Διαλόγου των Γενεών». Θα επιλεγούν οι 3 καλύτερες φωτογραφίες ενω όλες θα εκτεθούν στην Γενική Συνέλευση της EUNET τον Οκτώβριο του 2011 στη Γαλλία και θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.


18/05/2011 Ημερίδα σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT με θέμα: «Οι εξεγέρσεις στον Αραβικό Κόσμο: αίτια και συνέπειες»
Ομιλητές: κα Βιβή Κεφαλά, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κ. Νικόλαος Βουλέλης, δημοσιογράφος της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

26/05/2011 Ομιλία της Nadege Mougel, ιστορικού του Οργανισμού CVCE, που διαχειρίζεται την Ψηφιακή Εγκυκλοπαίδεια ΕΝΑ (Λουξεμβούργο), με θέμα: «Το χρονικό της ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι 20 σταθμοί- κλειδιά στην δημιουργία και εξέλιξή της»

29/05/2011 στην είσοδο του Εμπορικού λιμανιού της Ρόδου, Ξενάγηση με αντικείμενο : "Νεώτερα και παλαιότερα ευρήματα στο λιμάνι της Ρόδου" απο την αρχιτέκτονα Υπουργείου Πολιτισμού Κατερίνα Μανούσου- Ντέλλα.

19/06/2011 στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου (Πλατεία Μουσείου). Ξενάγηση των αρχαιολόγων της ΚΒ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ρόδου κυριών Αναστασίας Δρελιώση-Ηρακλείδου και Τούλας Μαρκέτου, με αντικείμενο τις: «Νέες συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου»