Τετάρτη, Μαΐου 11, 2011

οικολογικός άνεμος - ενημέρωση

Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Πράσινων Αυτοδιοικητικών Συμβούλων που οργανώνεται στο Βερολίνο στις 27-29 Μαΐου θα συμμετέχει, μαζί με άλλους έλληνες πράσινους Συμβούλους, ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Παράλληλα, η Αυτοδιοικητική Περιφερειακή Κίνηση «Οικολογικός Άνεμος» σχετικά με την πρόσφατη δραστηριότητά της μας ενημερώνει ότι,

Επαναφέρει την πρότασή του για την δημιουργία δυο επιπλέον επιτροπών του Περιφερειακού Συμβουλίου, μια «Επιτροπή Περιφερειακής Συνοχής, Σύγκλισης, Νησιωτικότητας και Εκπαίδευσης για τη Βιωσιμότητα» και μια «Επιτροπή Θαλάσσιας Πολιτικής, Αλιείας, Βιοποικιλότητας, Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής»,(που περιλαμβάνει και τα θέματα πολιτισμού).

Σχετικά με την επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας κ. Κατσέλη στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την παρουσίαση των «Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων για την Απασχόληση» δηλώνει ότι, κρίνοντας από τα ως τώρα αποτελέσματα του μονοδιάστατου μοντέλου ανάπτυξης που ακολούθησε η χώρα – και η περιφέρεια Ν. Αιγαίου ειδικότερα – για δεκαετίες, θεωρούμε ότι μια προοπτική διεξόδου από την κρίση μπορεί να προκύψει μόνο αν αυτές οι νέες θέσεις εργασίας εστιάσουν γύρω από την πράσινη καινοτομία με σεβασμό στη φέρουσα ικανότητα των ευαίσθητων νησιωτικών οικοσυστημάτων. Σε μια εποχή κατάρρευσης της οικονομίας και έκρηξης της ανεργίας περιμέναμε να δούμε ένα σχέδιο που να συνδέει την απασχόληση με ενεργητικές πολιτικές και μάλιστα σε οικονομικούς τομείς που μπορούν να επιβιώσουν και να προσφέρουν λύσεις για “διατηρήσιμη απασχόληση”. Η Υπουργός Εργασίας μας παρουσίασε στην πραγματικότητα την έλλειψη στρατηγικής που υπάρχει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο για τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

Περισσότερα σχετικά με τις προτάσεις και πρωτοβουλίες του Συνδυασμού, μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα του www.ecoanemos.wordpress.com