Τετάρτη, Μαΐου 11, 2011

Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας – part 2


Πρόλογος: βρές έναν καλό τίτλο Δέσποινα, δουλειά σου είναι! δεν σου ζητάνε να κάνεις προσλήψεις. Βρές κάτι που να ταιριάζει με την φυσιογνωμία του νησιού και να αναδεικνύει παράλληλα τα προβλήματά του. (δεν είναι τίποτε, μόνο 51χρόνια θα μας πάρει Φλορεντίνο..)

Κυρίως θέμα: Σύμφωνα με δημοσίευμα του www.skai.gr ,
Στα σκουπίδια πνίγεται η Σαντορίνη καθώς οι τοπικές αρχές εκφράζουν αδυναμία να προσλάβουν συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας, ενώ πλησιάζει το καλοκαίρι και το νησί αναμένεται να δεχθεί χιλιάδες τουρίστες.
Σύμφωνα με τo δημοσίευμα, ο δήμος έκανε όλες τις διαδικασίες για την πρόσληψη συμβασιούχων ωστόσο στα τέλη Μαρτίου, το υπουργείο Εσωτερικών έβαλε φρένο στις προσλήψεις εκτάκτων υπαλλήλων.
Στο νησί εργάζονται μόνο 9 υπάλληλοι στον τομέα της καθαριότητας και ο δήμος απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία αλλά και την εικόνα του νησιού.
Το ρεπορτάζ δεν έπαιξε πρώτο θέμα, ούτε παρουσιάστηκαν υπερβολές, πλήν όμως εκφράστηκαν σοβαρές ανησυχίες για την εικόνα της καθαριότητας που θα παρουσιάσει φέτος η Σαντορίνη των 100.000 -και πλέον- επισκεπτών ημερησίως ενώ εκφράστηκε η («εν μέρει» στην πορεία θα γίνει .. «σαφής»..) απογοήτευση της δημοτικής αρχής από τις καθυστερήσεις στην πρόσληψη προσωπικού που προκύπτουν από τις διαδικασίες του Υπ. Εσωτερικών.

Επίλογος: Το ένστικτο και η εμπειρία του δημοσιογράφου πάντως(!), λένε ότι το θέμα αναμένεται να απασχολήσει το επόμενο διάστημα τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με την μειοψηφία να εκφράζει τις αντιρρήσεις της για τον τρόπο που χειρίζεται θέμα η δημοτική αρχή.