Δευτέρα, Απριλίου 04, 2011

ο Παναγιώτης Ρήγας στην Νάξο

Τη Νάξο επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Παναγιώτης Ρήγας το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Απριλίου.
Κατά την επίσκεψή του στα χωριά της Νάξου, κ. Ρήγας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων και απλούς πολίτες, με τους οποίους συζήτησε αρκετά κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη Νάξο και τις επαγγελματικές και παραγωγικές τάξεις του Νησιού.
Ένα από τα κύρια θέματα που τέθηκαν ήταν οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπ/σης.
Για το θέμα ο κ. Ρήγας, εξέφρασε την άποψη ότι «ο στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και ποιοτικού δημόσιου Σχολείου, με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες φοίτησης των μαθητών, σε κατάλληλα σχολικά κτίρια και την ασφαλή μεταφορά τους από τόπο κατοικίας τους στη σχολική μονάδα».
Ενω, μετά από πρόσκληση εκπροσώπων των συλλογικών φορέων του νησιού, πραγματοποίησε σύσκεψη με τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Νάξου, του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, των ιδιοκτητών οχημάτων δημοσίας χρήσης και των εκπροσώπων των δημοτικών κοινοτήτων Χώρας Νάξου και Αγερσανίου, στο γραφείο της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου.
Στη σύσκεψη τέθηκαν προβλήματα σχετικά με τα έργα υποδομής του νησιού, τα προβλήματα μεταφοράς και, γενικότερα, της ακτοπλοΐας, της λειτουργίας της τοπικής αγοράς, θέματα σχετικά με τη λειτουργία των ασφαλιστικών φορέων και τη δημιουργία υπηρεσιών και οργάνων, ενω ο υφυπουργός ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, σε συνεργασία με το Δήμο της Νάξου και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Νοτίου Αιγαίου, για την προώθηση των μεγάλων έργων του νησιού με στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας.