Τετάρτη, Ιανουαρίου 05, 2011

facebook και tripadvisor για τον τουρισμό..

Το δημοφιλέστατο και με μεγάλη επιρροή ταξιδιωτικό site TripAdvisor εγκαινίασε πρόσφατα μια μια νέα υπηρεσία του, συνδεδεμένη με το Facebook που εξατομικεύει αμέσως τις πληροφορίες που έχει κταχωρήσει κάθε χρήστης του σχετικά με τα μέρη που εχει επισκεφθεί και τις κριτικές που έχει γράψει, αναβάζοντάς τα και στο Facebook, δημιουργόντας ετσι έναν διαδραστικό κοινωνικό χάρτη.
Στο ίδιο εργαλείο μπορούν να παρουσιαστούν και οι τόποι και τα σχόλια που έχουν κάνει οι φίλοι κάθε χρήστη για κάθε τόπο που έχουν επισκεφθεί.
Το εργαλείο αυτό είναι ενα κομμάτι της προσπάθειας να γίνει ο σχεδιασμός των ταξιδιών πιο διασκεδαστικός, πιο κοινός μεταξύ φίλων, και τελικά πιο κοινωνικός για τους ταξιδιώτες.


Σκεφτήκαμε, πόσο ωραία θα ήταν αν μπορούσε κάποιος που πρόκειται να ταξιδέψει να δει ταξιδιωτικά σχόλια από τους φίλους του, ενώ ερευνά τις διακοπές στο TripAdvisor. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καταφέραμε να το κάνουμε με το Facebook," δηλώνει ο Steve Kaufer, ιδρυτής και CEO της TripAdvisor.  Συμπληρώνοντας οτι, "Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του TripAdvisor έχουν λογαριασμό στο Facebook, και θέλαμε να καταστεί ευκολότερο για αυτούς να βρουν τις πιο σχετικές ταξιδιωτικές αναφορές γρήγορα και να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους φίλους τους. Το πρόσφατο αυτό λανσάρισμα αποτελεί επανάσταση για τις ενσωματώσεις του TripAdvisor από την εποχή του λανσαρίσματος της εφαρμογής Cities I`ve Visited. Έτσι ανυπομονούμε να δούμε ακόμα περισσότερα ταξίδια να σχεδιάζονται με τους φίλους των χρηστών μας”.



Πηγή: http://technorati.com/lifestyle/travel/article/tripadvisor-and-facebook-get-friendly/
(ελεύθερη) μετάφραση : "έχουμε και λέμε"