Τετάρτη, Ιανουαρίου 05, 2011

Ρήγας για νέο επενδυτικό Νόμο

Με ανακοίνωσή του το γραφείο του Υφυπουργού Οικονομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μας ενημερώνει για την τοποθέτηση του υφυπουργού για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.
Ο νέος επενδυτικός νόμος αποτελεί την πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης στη νέα χρονιά, σηματοδοτώντας έτσι την ισχυρή βούλησή της για αναθέρμανση και επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Ο Υφυπουργός, κ. Παναγιώτης Ρήγας, κλείνοντας τη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο επενδυτικός νόμος είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στήριξης της αναπτυξιακής μας στρατηγικής. Έρχεται να απαντήσει στο καθολικό αίτημα της υγιούς επιχειρηματικότητας για έναν επενδυτικό νόμο σύγχρονο, λιτό, σαφή, ευέλικτο και λειτουργικό και κυρίως με σαφή στόχευση. Διασφαλίζει την ταχύτητα στην αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων (μέσα σε εννέα μήνες) και κυρίως την απόλυτη διαφάνεια, αφού η αξιολόγηση θα γίνεται σχεδόν καθ΄ ολοκληρία ηλεκτρονικά.

Τα επενδυτικά σχέδια θα υποβάλλονται δύο φορές το χρόνο (Απρίλιο και Οκτώβριο) και οι υποψήφιοι επενδυτές θα γνωρίζουν εκ των προτέρων το ετήσιο ύψος του προϋπολογισμού, με το οποίο θα χρηματοδοτείται ο επενδυτικός νόμος».
Τέλος, ο κ. Ρήγας παρουσίασε καταλυτικά στοιχεία για τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο, που είχε ψηφιστεί το 2004 από τη Νέα Δημοκρατία, και ο οποίος εξ αιτίας των αδυναμιών του δημιούργησε αρκετά προβλήματα με την εφαρμογή του.

σ.σ. ο κ. Ρήγας ασκεί σκληρή κριτική στον τρόπο εφαρμογής του αναπτυξιακού νόμου απο την προηγούμενη κυβέρνηση κάνοντας λόγο για πελατειακού τύπου διαχείρηση που δημιούργησε πολλά έξοδα στο κράτος.