Τρίτη, Ιανουαρίου 04, 2011

Περιφερειακό Συμβούλιο - εκλογές

Πραγματοποιήθηκε χθές (3.1.2011) η προβλεπόμενη διαδικασία για την Εκλογή του Προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στην Σύρο και παρά τις πρόσφατες, γνωστές, ενστάσεις των εκλεγέντων απο τα νησιά της Δωδεκανήσου ως προς την έδρα της Περιφέρειας και το "αναγκαστικό" των μετακινήσεών τους, άπαντες μετακινήθηκαν τελικώς, μιας και απο τα 51 μέλη του συμβουλίου, τα 50 προσήλθαν.
Στο συμβούλιο και στην διαδικασία προήδρευσε ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, πλειοψηφίσας σύμβουλος, ενω ο κ. Γιώργος Γκούφας εξελέγει πρώτος πρόεδρος του Περιφ. Συμβουλίου.

Μετά από τις αντίστοιχες προτάσεις των παρατάξεων, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Γιώργος Γκούφας με σαράντα τρεις (43) ψήφους και εφτά (7) λευκά.
Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Γιάννης Γιαννακάκης με τριάντα οκτώ (38) ψήφους και δώδεκα (12) λευκά.
Γραμματέας του σώματος εξελέγη ο κ. Νίκος Χρυσόγελος με σαράντα τρεις (43) ψήφους και εφτά (7) λευκά.

ΓΙΑ την Οικονομική Επιτροπή, τα οκτώ (8) τακτικά μέλη που εξελέγησαν είναι οι (σε παρένθεση οι ψήφοι):
Κοκιασμένος Αντώνης (30), Μαργαράς Βασίλης (32), Παπατσή Λίνα (32), Σβύνου Ειρήνη (27), Χατζηϊωάννου Αντώνης (32), Κόκκινος Χαράλαμπος (31), Παπαμανώλης Γιώργος (30) και Σιγάλας Ευάγγελος (27). Δεν εξελέγη ο κ. Νίκος Συρμαλένιος

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Βίλλας Ματθαίος, Γρυπάρης Δημήτρης, Έψιμος Στέργος, Φάκκα – Βασιλαράκη Τζένη, Φτακλάκη Λίτσα, Καλαθιανάκης Άγγελος, Μπίζας Κωνσταντίνος και Περδικάρης Γιάννης. Δεν εξελέγη ο κ. Χρυσαφίδης Παύλος.