Τετάρτη, Ιανουαρίου 05, 2011

Μαχαιρίδης - συναντήσεις

Απο την γραμματεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με έδρα την Ερμούπολή λάβαμε την ανακοίνωση με θέμα,  Διήμερο επαφών του Περιφερειάρχη στη Σύρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,
Αμέσως μετά την εκλογή του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης είχε σειρά επαφών στη Σύρο όπου παρέμεινε, προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα και εκκρεμότητες που αφορούν στην κρίσιμη μεταβατική περίοδο και τη λειτουργία της Περιφέρειας.
Το διήμερο (Τρίτη και Τετάρτη) ο Περιφερειάρχης είχε σειρά συναντήσεων με τους εργαζομένους και υπηρεσιακούς παράγοντες των υπηρεσιών που εδρεύουν στη Σύρο, με τους οποίους συζήτησε τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την εύρυθμη και δημιουργική λειτουργία των νέων δομών.
Επίσης, διαπιστώθηκε το έντονο κτιριακό πρόβλημα με τη διασπορά των υπηρεσιών της Περιφέρειας και για το λόγο αυτό έγινε αυτοψία σε κτίρια που μπορούν να αξιοποιηθούν, με τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη λειτουργία τους και η εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΣΗΜΕΡΑ, στο πρώην Νομαρχιακό Μέγαρο της Σύρου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των Κυκλάδων και την πορεία του ΕΣΠΑ.

Αργότερα ο κ. Μαχαιρίδης είχε συνεργασία με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Πουσσαίο και υπηρεσιακούς παράγοντες με σκοπό τη διάρθρωση των αρμοδιοτήτων σε συνάρτηση με τις τρεις Γενικές Διευθύνσεις που εδρεύουν στην Ερμούπολη.
Σύσκεψη με ανάλογο αντικείμενο θα γίνει τη Δευτέρα (10/1) στη Ρόδο, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκου.
Με το τέλος των συναντήσεων ο κ. Μαχαιρίδης δήλωσε οτι "Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις που δημιουργούνται με τη λειτουργία του νέου θεσμού της αιρετής Περιφέρειας δεν μας επιτρέπουν τον παραμικρό εφησυχασμό. Πιάσαμε δουλειά από την πρώτη στιγμή διότι απαιτούνται έγκαιρες παρεμβάσεις και διορθώσεις όπου χρειαστεί. Δεν έχουμε λεπτό για χάσιμο".

Γίνεται γνωστό ότι ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, αύριο (Πέμπτη) εορτή των Θεοφανείων, θα παραστεί στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων που θα πραγματοποιηθεί στην Ερμούπολη της Σύρου.