Τρίτη, Ιανουαρίου 04, 2011

ρεβεγιόν στην Πλατεία Φηρών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την έλευση της νέας χρονιάς στην Πλατεία των Φηρών. Το παρόν του στην εκδήλωση έδωσε και ο νεοεκλεγής δήμαρχος Νίκος Ζώρζος που ευχήθηκε για την νέα χρονιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση απο πλευράς διοργανωτών,

Διάχυτο Σαντορινιό Κέφι, πολύχρωμα φώτα που "έντυσαν"γιορτινά τη κεντρική πλατεία, ήχοι διασκέδασης, τοπικό εμφιαλωμένο κρασί γνωστό για την ποιότητά του, παραδοσιακή σπιτική βασιλόπιτα, καπνογόνα και βεγγαλικά που απογείωσαν την ήδη χαρούμενη ατμόσφαιρα, εκατοντάδες πολίτες αλλά και επισκέπτες του νησιού, πλαισίωσαν τη μεγάλη φωτιά που άναψε στην Πλατεία των Φηρών στις 31 Δεκεμβρίου, για να "ζεστάνει" τις καρδιές μας και να υποδεχτούμε όλοι μαζί, σαν μια μεγάλη Σαντορινιά Οικογένεια το 2011 !!!

23:30 στη γιγαντοοθόνη προβολής που υπήρχε στην Πλατεία, ένα βίντεο μας ‘ταξίδεψε’ από το Βόρειο Πόλο, σε όλες τις Ηπείρους και τις μεγάλες πόλεις, ακολουθώντας τη Παγκόσμια διαδρομή του Αϊ Βασίλη, που μετά από τη στάση του στο Κολοσσιαίο της Ρώμης, έφτασε στην Ελλάδα, τον Παρθενώνα, την Κεντρική Πλατεία της Σαντορίνης…που μικροί και μεγάλοι τον περίμεναν με λαχτάρα, για να ζήσουν το ‘παραμύθι’ του και να τους χαρίσει όμορφα δώρα.

23:57 με στίχους Ελύτη και οδηγό το ρολόι που μετρούσε αντίστροφα στην γιγαντοοθόνη, ο νέος Δήμαρχος κύριος Ζώρζος, παρέα με τους συμπολίτες του, παραδίδει τη σκυτάλη στο Νέο Έτος, ευχόμενος το υψηλό όραμα της Σαντορίνης, να γίνει εφικτό !!!
…Κάπως έτσι γεννιέται ένας Πρωτοχρονιάτικος Θεσμός !!!
Εν αναμονή λοιπόν της επόμενης ‘Πρωτοχρονιάτικης μας Συνάντησης’ και των εκπλήξεων που μας επιφυλάσσει η Σαντορίνη, από τούδε και στο εξής και κατά τη διάρκεια της Χειμερινής περιόδου, γιατί αυτό το νησί είναι μαγικό 365 ημέρες το χρόνο !!!