Παρασκευή, Νοεμβρίου 12, 2010

Ρώσικες ευχές στον Μαχαιρίδη

Ζήτω! ζήτω! μας συγχαίρουν και οι Ρώσοι!
ή, σε πρώτο πλάνο το δάπεδο....
ή -τρίτο και χειρότερο- πάλι καλά που τέλειωσαν οι εκλογές, γιατί με τέτοιες φωτογραφίες, εκλογές δεν παίρνεις, που σιγά μην "παίρνονται" οι εκλογές με φωτογραφίες, αλλά λέμε τώρα...)

Σύμφωνα με μια απο τις Πρώτες Ανακοινώσεις που μας εστάλησαν απο την Νέα Πέριφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου (και με ενδιαφέρον αναμένουμε την συνέχεια..)

Ευχές και συγχαρητήρια στον Γ. Μαχαιρίδη έστειλε ο υπουργός της Μόσχας G. Muradov: «Να συνεχίσουμε την συνεργασία μας και στο Νότιο Αιγαίο»

(σ.σ. ο κ. Μαχαιρίδης δεν έχει πάρει ακόμη συγχαρητήρια απο έλληνες υπουργούς, καθώς βλέπουμε οι ευχές ξεκίνησαν να έρχονται απο το εξωτρικό, κάτι που έχει βέβαια σημειολογικό ενδιαφέρον και δεν μπορεί απαραιτήτως να σχολιαστεί αρνητικά..Παράλληλα, αυτό που έχουμε να σημειώσουμε παρατηρόντας την φωτογραφία, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον με το οποίο παρακολουθεί ο κ. Μαχαιρίδης τον Ρώσο αξιοματούχο..)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Συγχαρητήρια επιστολή από τον επικεφαλής των Οικονομικών και Διεθνών Σχέσεων της κυβέρνησης της Μόσχας Georgi Muradov δέχθηκε ο νομάρχης Δωδεκανήσου και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
Οι φιλικές σχέσεις και η συνεργασία που ανέπτυξαν οι δύο άνδρες τα τελευταία χρόνια κυρίως σε θέματα τουρισμού, εκπροσωπώντας ο καθένας τις περιοχές ευθύνης τους, απέφερε μετρήσιμα αποτελέσματα, με το τουριστικό ρεύμα από τη μεγάλη αγορά της Ρωσίας να έχει αυξηθεί θεαματικά προς τα νησιά της Δωδεκανήσου.
Στην επιστολή του, ο κ. Muradov προσβλέπει στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας ανάμεσα στη Μόσχα και, τώρα πλέον, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνολικά, προς όφελος και των δύο πλευρών.
Αναφέρει συγκεκριμένα ο κορυφαίος Ρώσος αξιωματούχος στην επιστολή του:
«Αγαπητέ κ. Μαχαιρίδη,

Με μεγάλη ικανοποίηση σας απευθύνω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου για την εκλογή σας στη θέση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, με μια πραγματικά εντυπωσιακή πλειοψηφία από τον πρώτο γύρο των εκλογών.
Είμαι βέβαιος ότι η πανέμορφη αυτή Περιφέρεια θα κερδίσει πολλά από τη σοφία σας, την αφοσίωση και την εξωστρέφειά σας. Παρακαλώ, δεχθείτε τις ειλικρινείς μου ευχές για μια επιτυχημένη θητεία.
Επιτρέψτε μου επίσης να εκφράσω την ελπίδα μου ότι οι σχέσεις συνεργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση της Μόσχας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχιστεί αποτελεσματικά».