Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2010

τα μηνύματα μετά...

Τα μηνύματα μετά (τις εκλογές…)

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα Β. Μπρακουμάτσου για το αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών.

Η Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010 είναι πλέον ημέρα ορόσημο και ημέρα νέας πολιτικής αφετηρίας για ένα Αρχιπέλαγος Προσπάθειας, Δημιουργίας, Αποτελεσματικότητας και Αισιοδοξίας.
Η κοινωνία των πολιτών αυτού του ευλογημένου τόπου έδωσε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα στον εκλεγέντα, πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη: Γιάννη Μαχαιρίδη.

ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ, ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ, ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Αλλά το ίδιο μήνυμα έδωσε και στον κ. Κόκκινο, την κα Καφαντάρη, τον κ.Συρμαλένιο και τον κ. Χρυσόγελο.
Από σήμερα τίποτε δεν μπορεί να είναι σαν χθες. Πρέπει όλοι να αφήσουμε πίσω τα μικρά και τα μικρόψυχα και να ασχοληθούμε με τα μεγάλα έργα αποφεύγοντας τα μεγάλα λόγια.
Η απόλυτη νίκη του Γιάννη Μαχαιρίδη τον υποχρεώνει να συνεχίσει, όπως μέχρι τώρα έκανε, να είναι ο απόλυτος μαχητής μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Φώτη Χατζηδιάκο, Γιώργο Πουσσαίο με τους συνεργάτες του Περιφερειακούς Συμβούλους και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να σταματήσει η νησιωτικότητα να είναι ζητούμενο.
Οι κάτοικοι των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και ειδικά των μικρών νησιών πρέπει να αισθάνονται και να είναι υγιείς, ασφαλείς, με εργασία, σχολεία και με ό,τι οι υπόλοιποι Έλληνες απολαμβάνουν καθημερινά.
Η ετυμηγορία των πολιτών χθες ήταν στάση ευθύνης από σήμερα με συνέχεια και συνέπεια, η ευθύνη ανήκει πλέον σε όλους τους εκλεγμένους.
Χαίρομαι και είναι τύχη αγαθή, να υπηρετώ αυτόν τον τόπο και ιδιαίτερα χαίρομαι που θα παραδώσω την πολιτική σκυτάλη στον Γιάννη Μαχαιρίδη να τρέξει πιο γρήγορα, πιο σίγουρα, πιο προσεκτικά, πιο δημιουργικά, πιο αποτελεσματικά σε αυτόν τον δύσκολο μαραθώνιο της ανάπτυξης και του εύχομαι να φτάσει στον τερματισμό με νικητή όχι αυτόν αλλά τους πολίτες της Περιφέρειας μας και ειδικά τους νέους.
Καλή δύναμη σε όλους !


Δήλωση του Γιάννη Μαχαιρίδη, πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκλογής του.

«Τώρα πάμε μπροστά, με ενιαία και ισχυρή φωνή»

«Το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου αποτελεί για μένα και τους συνεργάτες μου μεγάλη τιμή και βαρύ φορτίο, το οποίο είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να σηκώσουμε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς, τους πολίτες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, για τη ψήφο εμπιστοσύνης σας και για την εντολή που μας δώσατε να δουλέψουμε με συνέπεια και πάθος για να ανανεώσουμε τις ελπίδες σας και να αναζωογονήσουμε τα νησιά μας.

Η ετυμηγορία σας ήταν ένα σαφές μήνυμα. Πολιτικό και ανθρώπινο. Το πήραμε, το αξιολογήσαμε και το κάνουμε πυξίδα μας. Γίνεται για εμάς δέσμευση να αναδειχθεί το Νότιο Αιγαίο σε χώρο των μεγάλων προκλήσεων και ευκαιριών, αλλά και σε πεδίο ρήξεων και συγκρούσεων με ό, τι και όσους δεν θα κατανοήσουν ότι τα νησιά μας αξίζουν πολλά.
Αυτή την αποστολή αναλαμβάνει το πρώτο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου. Η ψήφος των Δωδεκανησίων και Κυκλαδιτών διασφάλισε τον πλουραλισμό και τη σύνθεση στο κορυφαίο πολιτικό όργανο του νέου θεσμού, στοιχείο που αποτελεί αφετηρία κοινών αγώνων και διεκδικήσεων για όλα αυτά που ενώνουν τους νησιώτες.
Τώρα πάμε μπροστά. Με ενιαία και πιο ισχυρή φωνή παλεύουμε για όσα στερήθηκαν οι Αιγαιοπελαγίτες και αυτά που δικαιούνται.
Θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μου για τον όμορφο και νικηφόρο αγώνα που δώσαμε σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.
Συγχαίρω επίσης τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων και τους υποψηφίους συμβούλους τους, που επέλεξαν το Νότιο Αιγαίο για να εκφράσουν και αυτοί τις αγωνίες τους για το αύριο των νησιών μας.
Θα πάμε όλοι μαζί, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, παραμερίζοντας ιδεολογικές διαφορές και κάνοντας σημαία μας την ευημερία των νησιών μας.
Θα μοιραστούμε τις ίδιες ελπίδες και προσδοκίες, μαζί θα ονειρευτούμε, μαζί θα απαντήσουμε στην πρόκληση να ριζώσει ο νέος θεσμός και να γίνει το Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας.
Σε αυτό συμφωνούμε όλοι, αυτό γίνεται στόχος ζωής για όλους μας».


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

«Ευχαριστώ τους πολίτες των νησιών μας που συμμετείχαν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θέλοντας μαζί με εμάς να κάνουν πράξη τον Καλλικράτη και να συνδράμουν στην ανάπτυξη του τόπου μας.
Πιστεύω ότι οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και απαιτούν σημαντικό συλλογικό έργο, που μαζί με τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και τους συνεργάτες μας έχοντας ως αρωγό την συμπαράσταση και την πολύτιμη συμμετοχή των νησιωτών θα το κάνουμε πράξη. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη.
Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις που ανοίγονται για την περιφέρεια της οποίας αναλαμβάνουμε την ευθύνη να την πάμε μπροστά, να αναβαθμίσουμε τις υποδομές, να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δράσεις, να αναδείξουμε όλες τις δυνατότητές της».
Με το νέο θεσμικό πλαίσιο είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι δουλεύουμε επάνω σε αξίες και με μοναδικό στόχο το συλλογικό συμφέρον».



Δήλωση Χαράλαμπου Κόκκινου,
Υποψήφιου - Επικεφαλής συνδυασμού για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου που στήριξαν το συνδυασμό μας , τις θέσεις μας και το πρόγραμμα μας.
Γνωρίζαμε εκ των προτέρων, τόσο εγώ όσο και οι εκλεκτοί συνεργάτες μου, ότι δίναμε μια σκληρή και άνιση μάχη.
Όμως ήμασταν και είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με την παρακμή και τους εκφραστές της, τα «δεκανίκια» της και τους «αβανταδόρους» της.
Ήμασταν και είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για την πρόοδο και την ευημερία των νησιωτών μας.
Ήμασταν και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα όσα εμπόδια και αν υψωθούν μπροστά μας.
Αυτή είναι η εντολή που πήραμε από το ένα τρίτο σχεδόν των πολιτών της περιοχής μας , αυτό δείχνει η υπεροχή μας σε αρκετά νησιά της περιφέρειας.
Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη του Νοτίου Αιγαίου τον κο Μαχαιριδη και όλους τους αυτοδιοικητικους παράγοντες που συμμετείχαν σε αυτές τις εκλογές, τόσο στην περιφέρεια , όσο και στους δήμους.
Διαβεβαιώνω τους πολίτες ότι τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου , και μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο, θα συνεχίσουμε με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα να προωθούμε τα δίκαια αιτήματα του λαού μας. Θα επικροτούμε τα θετικά και θα αντιστεκόμαστε σθεναρά σε κάθε αρνητικό, θα είμαστε παρόντες με θέσεις και προτάσεις.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου , αυτούς που στάθηκαν κοντά μου και στο ψηφοδέλτιο και σε όλη αυτή τη διαδρομή, θυμίζοντας αυτό που έλεγα συχνά στις ομιλίες μου, ότι στην ιστορία και στην πολιτική ζωή του τόπου καταγράφονται τόσο οι «μαχητές» που δίνουν το «παρόν», όσο και οι «προδότες» που απουσιάζουν από τη «μάχη».


Δήλωση Νίκου Χρυσόγελου, Χριστίνας Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου, Μιχάλη Κουμπιού, υποψηφίων με τον συνδυασμό οικολογικός άνεμος για το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας.


Εκ μέρους του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ, οι τρεις επικεφαλής, Νίκος Χρυσόγελος, (υποψήφιος Περιφερειάρχης), Χριστίνα Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου (υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων) και Μιχάλης Κουμπιός (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου) θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, από το Ν. Αιγαίο που έκριναν τις προτάσεις μας, μας εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ που θα εκπροσωπηθεί έτσι στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον Νίκο Χρυσόγελο, στο πλαίσιο όμως μιας συλλογικής δουλειάς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε, επίσης, και όσα νησιά μας έδωσαν εξαιρετικά υψηλά ποσοστά όπως η Σίφνος (26,27%) και γενικά η εκλογική ενότητα Μήλου, η Πάτμος (12%), η Σύρος (6,15%), η Άνδρος (5,62%), η Πάρος (4,87%). Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους και όσες συμμετείχαν ως υποψήφιοι/ες στο ψηφοδέλτιο μας αλλά και όσους/ες βοήθησαν στην καμπάνια που ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή εκλογική διαδικασία. Είχε ουσία, περιεχόμενο και ποιότητα.
Για ελάχιστες ψήφους δεν θα έχουμε δεύτερο Περιφερειακό Σύμβουλο, μια και το εκλογικό σύστημα αφαιρεί από τους μικρότερους σχηματισμούς έδρες προς όφελος των μεγαλύτερων. Με 50% των ψήφων ο πρώτος συνδυασμός θα έχει 60% των εδρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Σε ένα δύσκολο πολιτικά περιβάλλον και σε μια περιοχή όπου λειτουργούν σημαντικοί πελατειακοί και κομματικοί μηχανισμοί, εμείς δείξαμε ότι μπορούμε να μιλάμε με προτάσεις και πρόγραμμα, να αναδεικνύουμε αξίες και να αναλαμβάνουμε σημαντικές πρωτοβουλίες για λύσεις των προβλημάτων. Δώσαμε όλοι μαζί έναν ωραίο αγώνα και καταφέραμε πραγματικά όχι μόνο να εκλέξουμε έναν Περιφερειακό Σύμβουλο στο Ν. Αιγαίο αλλά και να αποκτήσουμε ρίζες στις τοπικές κοινωνίες και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια σοβαρή συνέχεια στην παρουσία μας σε επίπεδο περιφέρειας συνολικά αλλά και σε κάθε νησί.
Έχουμε την πεποίθηση ότι όσοι και όσες μας επέλεξαν, ψήφισαν υπέρ μιας πολιτικής που θα συνδυάζει την σοφία του παρελθόντος με σύγχρονες, πράσινες, οικολογικές λύσεις και για αλλαγές στο Ν. Αιγαίο. Δεσμευόμαστε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στα νησιά θα εργαστούμε σε συνεργασία με ενεργούς πολίτες, φορείς και την αυτοδιοίκηση, αξιοποιώντας καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να προωθηθούν πράσινες, οικολογικές λύσεις για την οικονομία, την κοινωνική συνοχή, την προστασία του περιβάλλοντος - ιδιαίτερα αναγκαίες σήμερα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βαθιά πολύπλευρη κρίση και με κοινωνικά άδικες κι αναποτελεσματικές πολιτικές - αλλά για να γίνουν ξανά τα νησιά κέντρα πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας, για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις. Ως ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ θα συμβάλλουμε για να ξεκινήσει μια νέα εποχή για το Ν. Αιγαίο, να φυσήξει άνεμος αλλαγής.



Η φωτογραφία προέρχεται απο το άλμπουμ του Αρκά (οχι πολιτικού!, σκιτσογράφου...!) "Η Ζωή Μετά"