Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2010

Ενημερωτικό μήνυμα σχετικά με τις επόμενες δραστηριότητές της -καθώς κι αυτές που έχει κάνει ίσα με σήμερα- μας έστειλε η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond.

Στο μήνυμά της η Συντονιστική μας γράφει,

Αγαπητοί φίλοι εν όψη της μαζικής κινητοποιήσεως διαμαρτυρίας μας στην Αθήνα - Πλατεία Συντάγματος - την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 στις 10:00 το πρωί, σας στέλνουμε μερικά site με υλικό κατάλληλο για την ενημέρωσή σας σχετικά με το ναυάγιο του Sea Diamond.

Το DVD με το χρονικό του ναυαγίου σε 8 επεισόδεια:

Η μπαλάντα του Sea Diamond:

Ο λογαριασμός στο facebook με πολλές φωτογραφίες:

Το group του "Ανελκύστε το Sea Diamond" στο facebook με video και φωτογραφίες.

To blog του Συλλόγου Δράση για τη Σαντορίνη με πολύ χρήσιμες πληροφορίες.

Το site συλλογής υπογραφών για την Ανέλκυση του Sea Diamond


Η Επιτροπή σημειώνει οτι οι  παραπάνω διευθύνσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελευθερα απο οποιονδήποτε προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα, αναφέροντας οτι, σχόλια και παρατηρήσεις γίνονται δεκτά.

Εμείς προτείνουμε στους αναγνώστες μας να επισκεφθούν τις παραπάνω διευθύνσεις για την ενημέρωσή τους ενω ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην σοβαρή δουλειά αυτης της ομάδας των ανθρώπων. Στο κάτω κάτω, ας φωνάζει και κανείς επιτέλους...



Εμείς δε (ορεξάτοι μιας και είναι και δευτέρα...) σχετικά με το μήνημα έχουμε να σημειώσουμε τα εξής,

Ευχόμαστε η κινητοποίηση της 12ης Οκτωβρίου να έχει επιτυχία, να συντρώσει αρκετό κόσμο, να μην βρέχει ώστε να αναγκαστούν οι συμμετέχοντες να κρατούν ομπρέλες και φωτογραφικές μηχανές μαζί, να ελκήσει το ενδιαφέρον των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών μήπως και καταφέρουμε να δούμε στην πλατεία Συντάγματος τον κ. Καμπουράκη ή τον κ.Αυτιά να αναρωτιούνται για την στο εξής τύχη του ναυαγίου, ευχόμαστε να μην έχει άλλη πορεία την ίδια μέρα στο κέντρο της ίδιας πόλης (αδιόριστοι, διορισμένοι αλλά διαμαρτυρόμενοι, συνταξιούχοι, όσοι θέλουν να γίνουν συνταξιούχοι αλλά δεν μπορούν, γιατροί, δικηγόροι, μεταφορείς, εκπαιδευτικοί κλπ) με αποτέλεσμα να ενδιαφερθούν περισσότερο τα κανάλια για τους πολυπληθέστερους πρωτευουσιάνους διαμαρτυρόμενους παρά για μια χούφτα νησιώτες που διαμαρτύρονται για ενα βουλιαγμένο καράβι...

Σε αυτην την περίπτωση και προκειμένου να ενισχυθεί το ενδιαφέρον του Τύπου, θα προτείναμε οι συμμετέχοντες να προχωρήσουν σε πιο θεαματικές πράξεις, να αλυσοδεθούν μπροστά απο τον Άγνωστο στρατιώτη, να αλυσοδέσουν καναν περαστικό βουλευτή, να αλυσοδεθούν μαζί του, ή τέλος να αλυσοδέσουν τον ίδιο τον Άγνωστο στρατιώτη....

Το DVD της Συντονιστικής δεν πωλείται. Αν και θα μπορούσε προκειμένου να συγκεντωθούν χρήματα για τις περαιτέρω κινήσεις της.

Σχετικά με την "μπαλάντα του Σύ Ντάιαμοντ", κι επειδή το άνοιξα το βιντεάκι και το είδα,
κατά πρώτων, αυτό δεν είναι μπαλάντα αλλά μαντινάδα, γεγονός που μας προβλημάτισε με δεδομένο οτι το ναυάγιο έγινε στην Σαντορίνη στον κόλπο της καλντέρας και οχι στην Κρήτη στον κόλπο της Σούδας, καθώς και οτι θα το προτιμούσαμε σε πιο ρόκ ή και χέβι μέταλ ύφος τραγουδισμένο απο έλληνες ομογενείς με γκέστ στάρ την Τζένιφερ Άνιστον να δηλώνει οτι δεν θα αγοράσει σπίτι στην καλντέρα εαν πρώτα δεν ανελκυστεί το βαπόρι. Δυναμικό πέρασμα απο την εν λόγο εκτέλεση θα μπορούσε να κάνει και η Αντελίνα Τζολί που γνωρίζει το νησί μας απο τα γυρίσματα της Λάρας Κρόφτ και η οποία -όπως τουλάχιστο μας λένε- έχει αγοράσει σπίτι στο νησί και επ ουδενί δεν θα ήθελε να ξυπνήσει ενα πρωί και να βλέπει στην καλντέρα μαυρες μπουρμπουλίθρες.