Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2010

μου κάνει πλάκα κι ο θεός ...

Μου κάνει πλάκα ο θεός… (μπα, μην το παίρνεις και τόσο προσωπικά…)
ή μήπως κάνει πλάκα του ο θεός στο Πασοκ;
(αυτό δεν είναι εύκολο να το περι-γράψεις σκακιστικά, η υπόθεση έχει λαϊκότερο θέμα και ερείσματα …)
ή τέλος, δόξα το θεώ, άφθονες οι αφορμές να ξύνει κανείς τα μολύβια του..

Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα γράφουμε για να είναι κάπου αποτυπωμένα αυτά που ζούμε και ακούμε το τελευταίο διάστημα και εν όψει των εκλογών στην Σαντορίνη…. (κάποιοι τις εκλογές τις λένε τοξοβολία…)

Ανατρέπεται για μια ακόμη φορά το προεκλογικό σκηνικό για το Δήμο Θήρας με τον δήμαρχο να σκέπτεται εκ νέου την κάθοδό του, και την τοπική οργάνωση του πασοκ να σκέπτεται γενικώς τι θα κάνει στις ερχόμενες εκλογές (πάντα το κίνημα ήταν μανούλα στις αναταράξεις..)

Εν τω μεταξύ, τα φώτα του στην περιπεπλεγμένη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αναμένεται να έρθει να δώσει υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος (από υπουργός και πάνω) που απ’ το να πάρει τηλέφωνο προτιμά να περάσει μια βολτούλα από την Σαντορίνη να φάει κανα φρέσκο καλαμαράκι γιατί αυτά που βρίσκεις στην Κηφισιά είναι κατεψυγμένα και ποιος ξέρει τι συντηρητικά τους έχουνε ρίξει για να μεταφέρουνε από τον Βόρειο Ατλαντικό.
Το τοπικό Πασοκ δεν έχει αποκαλύψει ποιο υψηλόβαθμο στέλεχος θα έρθει, αλλά είναι πολύ πιθανό να έρθει ο κ. Σκανδαλίδης που χει όσο να ναι μια ιδέα από Δημοτικές εκλογές (και τι μπορεί να σου σκαρώσει κανείς άμα θέλει να σου κάνει καψώνια) ενώ δεν αποκλείεται η επίσκεψη να τον εμπνεύσει να (μας) γράψει κανα ποίημα για το νησί, όπως κάνουν δηλαδή όλοι οι ποιητές -εκ του προχείρου- που μπορούν να αντλήσουν έμπνευση ακόμη κι από το πιο αμελητέο θέμα…
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες μπορεί να έρθει η κ. Κατσέλη παρά το βαρύ πρόγραμμά της γιατί έχει να πατήσει το πόδι της στο νησί από τότε που ήταν νεαρή ερωτευμένη με τον Γεράσιμο κι έχει πολύ καλές και ρομαντικές αναμνήσεις από την περιοχή μας.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στο Πασοκ έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να αποτρέψουν την επίσκεψη του κ. Πάγκαλου στο νησί, που πολύ θέλει να έρθει γιατί είναι κι αυτός -κατά βάθος- ρομαντικός τύπος, πλήν όμως στο κίνημα φοβούνται μην έρθει τζοχαδιασμένος και (μας) πεί καμμιά βαριά κουβέντα, του πούμε κι εμείς άλλη μια και γίνουμε μια κατάσταση … επανάσταση. Πέραν τούτου, άλλα στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι πολύ μπορεί να αρέσει το νησί στην σύζυγο του κ. Πάγκαλου και να σκεφτεί -σοβαρά πάντοτε- να κατέβει υποψήφια στην Σαντορίνη και όχι στην Αθήνα που έχει νέφος και καυσαέριο και κάνεις δυό ώρες να πάς από την μία συνοικία στην άλλη.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να επισκεφθεί το νησί και ο κ. Τσοχατζόπουλος γιατί έχει ακούσει ότι εδώ παραθερίζουν αρκετοί συνταξιούχοι κι από κει που η Σαντορίνη ήταν το νησί του κεφιού και του ξέφρενού πάρτυ κοντεύει να γίνει ο αγαπημένος προορισμός των ΚΑΠΗ (εάν υπάρχει ακόμη αυτός ο θεσμός…)
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες μπορεί να έρθει και ο κ. Σημίτης μετά της συζύγου του διότι ο καιρός είναι ακόμη καλός και γιατί έχουν βαρεθεί να πηγαίνουν κάθε χρόνο στην Σίφνο να τρώνε ρεβίθια και παστέλια.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο κ. Ραγκούσης παρόλο που γνωρίζει την περιοχή καλά μιας και είχε κάνει εδώ το αγροτικό του αποκλείεται να έρθει διότι αυτήν την εποχή έχει ένα σωρό άλλες δουλειές να κάνει από το να λύνει τοπικά προβλήματα.
Σύμφωνα με άλλες ασφαλείς και αξιόπιστες πληροφορίες υπάρχει και το εξής ενδεχόμενο. Αφού η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται ως κυβέρνηση Σημίτη με πρωθυπουργό τον Γιώργο (φυσικά) Παπανδρέου, να διατηρηθούν και οι δήμαρχοι που ήταν δήμαρχοι εκείνην την περίοδο. Να γνωρίζονται δηλαδή όλοι καλά μεταξύ τους να μην δημιουργούνται προβλήματα.