Κυριακή, Σεπτεμβρίου 12, 2010

Για την ένταξη των έργων
«Αποκατάσταση – ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Καμείρου Ρόδου», προϋπολογισμού 1,2 εκ. €
και «Αρχαιολογικός περίπατος πόλεως Κω» προϋπολογισμού 700 χιλ. €
στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013 μας ενημέρωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.


Νωρίτερα μας είχε ενημερώσει για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Διαπλάτυνση Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου από Φαληράκι μέχρι Κολύμπια».
Το έργο χαρακτηρίζεται «έργο γέφυρα» μεταξύ του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και του ΕΣΠΑ, καθώς ένα μέρος του προϋπολογισμού 10 εκ. € χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Οδικοί Άξονες, Λιμάνια, Αστική Ανάπτυξη 2000-2006», ενώ το υπόλοιπο τμήμα του προϋπολογισμού 13 εκ. €, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.


Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Έργο της Επιτροπής είναι η ορθή και πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3870/2010 και των σχετικών κανονιστικών πράξεων που αφορούν τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, ήτοι στον έλεγχο των έγγραφων και επώνυμων καταγγελιών σχετικά με την προεκλογική προβολή των συνδυασμών και των υποψηφίων και στον έλεγχο των οικονομικών των συνδυασμών και των υποψηφίων.


Ο υποψήφιος Περιφεριάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος περιόδευσε το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 / 9/2010 στα νησιά Πάτμο, Κάλυμνο, Λέρο και Κω, ενω το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου περιόδευσε στους δήμους Αρχαγγέλου και Νότιας Ρόδου.
Ο Κος Κόκκινος σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που είχαν υλοποιηθεί επί θητείας του στην Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2004-2009) όταν στα νησιά αξιοποιήθηκαν πάνω από 220 εκ. ευρώ από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους.

Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και τα στελέχη του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν την Νέα Δημοκρατία και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τους αρχηγούς τους Αντώνη Σαμαρά και Γεώργιο Καρατζαφέρη για τις δηλώσεις στήριξής τους στον εν λόγο συνδυασμό για τις Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.

«Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται ως εποχή των «μεγάλων αλλαγών» και των «γρήγορων ταχυτήτων» στην εποχή που χαρακτηρίζεται ως εποχή του «ηλεκτρονικού διαφωτισμού» και της καινοτομίας, η προσπάθεια για την απόκτηση των γνωστικών εφοδίων, αποτελεί το σίγουρο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Μπροστά σε αυτήν την μεγάλη πρόκληση, η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να θέτει την υπόθεση της παιδείας σε απόλυτη προτεραιότητα.
Ιδιαίτερα σήμερα που η πατρίδα μας και οι πολίτες περνούν δύσκολες ώρες, η Παιδεία πρέπει να αποτελεί εθνική προτεραιότητα.» αναφέρει στο μηνυμά του για την ένερξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Χαράλαμπος Κόκκινος.