Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2010

Για μια ακόμη χρονιά, με προσωπικές και καλόγουστες προσκλήσεις -και με εγκάρδιους χαιρετισμούς όπως ιδιοχείρως σημειώνει- η οικογένεια του κ. Χρήστου Μακρογιαννέλη μας καλεί και φέτος στον εορτασμό του Ιερού Ναού του Αγίου Αριστείδη που βρίσκεται στον δρόμο προς τον Έξω Γυαλό των Φηρών.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Κυριακή 12 Σεπτεβρίου στις 19.00 θα γίνει ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και στις 20.30 με την λήξη του Εσπερινού θα μοιραστεί πανήγυρη και άφθονο Σαντορινιό κρασί.

Ενω την Δευτέρα 13 Σεπτεβρίου ημέρα της εορτής του Αγίου Αριστείδη θα τελεστεί ο όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η περιφορά της εικόνας του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κκ Επιφανίου. Μετά την λειτουργία θα προσφερθούν καφές και γλυκά απο τους εορτάζονες.

Η οικογένεια στην πρόσκλησή της ευχαριστεί τον Σαντορίνη 106.4 για την κάθε χρόνο προβολή της γιορτής.

Αξίζει να αναφέρουμε οτι σχεδόν κάθε χρόνο απ όταν λειτουργεί η εκκλησία η οικογένεια που την γιορτάζει καλεί χορευτικά σχήματα και συγκροτήματα παραδοσιακής μουσικής απο την Αθήνα κάνοντας την βραδιά του Εσπερινού ένα ξεχωριστό γεγονός για το νησί. Η γιορτή στο πέρασμα των χρόνων έχει γίνει γνωστή στην τοπική κοινωνία με αποτέλεσμα στον εσπερινό να συρρέουν εκατοντάδες κόσμου απο όλα τα χωριά του νησιού.