Τρίτη, Αυγούστου 17, 2010

Σύλλογος Μεσαγωνιατών Θήρας
Οι εκδηλώσεις των επομένων ημερών.


Ο Σύλλογος Μεσαγωνιατών Σαντορίνης σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Επισκοπής διοργανώνει αυριο Τετάρτη 18 Αυγούστου στις 20.30 στην αυλή της εκκλησίας της Παναγίας της Επισκοπής συναυλία με την Μαρίζα Κώχ και τον Χρόνη Αηδονίδη. Η συναυλία έχει τίτλο «ψάλλοντας και τραγουδώντας στην Επισκοπή» εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια. Στο βιολί θα συνοδευσει τους ερμηνευτές ο Νίκος Οικονομίδης και το μουσικό σχήμα που έχουν δημιουργήσει με την κ. Κώχ. Μαζί τους ο Θωμάς Δρόσος στο κλαρίνο. Θα τραγουδήσουν επίσης οι Ηλίας Βαμβακούσης, Ελένη Μπράτου και Μαρία Κλεάρχου. Επίσημος καλεσμένος θα είναι ο Χρόνης Αηδονίδης με τους συνεργάτες του, την Νεκταρία Καραντζή στο τραγούδι, την Σοφία Λαμπροπούλου στο κανονάκι, τον Ηλία Πιλάλη στο ούτι και τον Οδυσσέα Στεφανή στα κρουστά. Η είσοδος θα είναι ελευθερη. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Αργυρό στο 6974 441375



Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση του συλλόγου Μεσαγωνιατών είναι για την Πέμπτη 19 Αυγούστου στις 10 το βράδυ στην παραλία του Καμαρίου στην περιοχή της Καμάρας όπου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο ολονύκτιο πάρτυ της νεολαίας με την ελευθερη συμμετοχή όλων των νέων της Σαντορίνης. Σύμφωνα με την πρόσκληση που έχουμε λάβει, καλούνται όλοι οι νέοι και οι γνωστοί τους να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να κολυμπήσουν και να συζητήσουν τα ... δικά τους.



Η επόμενη εκδήλωση εχει προγραμμαιστεί για τις 20 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα στην Αρχαία Θήρα στο Μέσα Βουνό, και στην Αρχαία Οία στο Καμάρι όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση απο την αρχαιολόγο Μάγια Ευσταθίου και τους συνεργάτες της. Θα παρουσιαστούν οι αξιόλογοι αρχαιοελληνικοί πολιτισμοί της Αρχαίας Θήρας στο Μέσα Βουνό και της Αρχαίας Οίας στο Καμάρι. Επι τόπου θα συζητηθεί η πρόταση του συλλόγου για την ανάπλαση και ανάδειξη του χώρου της Καμάρας και των ανασκαφών της αρχαίας Οίας στο Καμάρι.



Η επόμενη πρόσκληση είναι για το Σάββατο 21 Αυγούστου στις 6μμ στο γήπεδο του Καμαρίου με τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων των «νέων» και των «παλαιμάχων» αθλητών της ομάδας της «θύελλας» Καμαρίου. Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος ημειώνει οτι με αυτην την πρωτοβουλία θα εγκαινιαστεί ο νέος τάπητας του γηπέδου που τοποθετήθηκε πρόσφατα.



Ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει επίσης τις καθιερωμένες λειτουργίες στα 2 μοναστήρια της Σαντορίνης , στην Μονή του Προφήτη Ηλία και του Αγίου Νικολάου σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα., ενω την Δευτέρα 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί λειτουργία για τα 9ήμερα της κοίμησης στον ναό της Επισκοπής.



Αξίζει επίσης να αναφέρουμε οτι ο Σύλλογος των Μεσαγωνιατών με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Θήρας (ως αντιστάθμισμα της δωρεάν παραχώρησης στους ακτήμονες Δημότες Θήρας όλων των κτημάτων της Επισκοπής) διοργάνωσε τον φετινό εορτασμό της Παναγίας της Επισκοπής καθώς το πανηγύρι που ακολούθησε, καθώς και τον ετήσιο χορό του Συλλόγου ανήμερα της γιορτής της Παναγίας τις 15 Αυγούστου στην Canava Roussos στην Μέσα Γωνιά.

Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Μεσαγωνιατών αποτελείται απο τους :
πρόεδρος Γιάννης Αργυρός, Αντιπρόεδρος Καλλιόπη Καραμολέγκου, Γραμματέας Πέτρος Καραμολέγκος, ειδικός Γραμματέας Μανώλης Καραμολέγκος, μέλη:  Λευτέρης Καραμολέγκος, Μηνάς Αργυρός, Άννα Συρίγου Πρέκα, Θεώνη Καραμολέγκου - Πρέκα
Κλιμάκιο Σαντορίνης : Γιάννης Αργυρός, Αρτέμης Μάινας, Βαγγέλης Βαμβακούσης

Για πληροφορίες σχετικά με τον Σύλλογο Μεσαγωνιατών "Παναγία η Επισκοπή" μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 211 2216674, 210 6039659 και στο μέιλ smt@gmail.com