Τρίτη, Αυγούστου 17, 2010

Μετά από μια μικρή ....αγρανάπαυση(!) συνέπεια της κινητικότητας αλλά και της …κόπωσης της εποχής (τουλάχιστο έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε διακοπές στον τόπο μας!) επιστρέφουμε με ειδήσεις σχετικές με το νησί, ελπίζουμε ενδιαφέρουσες για το κοινό που τις διαβάζει.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε και στην αριστερή στήλη της σελίδας, στο εργαλείο που μας .. βρίσκει ειδήσεις σχετικές με την Σαντορίνη, την επόμενη προσπάθεια του να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ του θα κάνει φέτος τον Νοέμβριο στο νησί ο 39χρονος πιλότος των Αυστριακών Αερογραμμών Χέρμπερτ Νιτς που θα επιχειρήσει τον ερχόμενο να καταδυθεί σε βάθος 300 μέτρων!

O 39χρονος παγκόσμιος ρέκορντμαν θα προσπαθήσει να βουτήξει 86 μέτρα βαθύτερα από τα 214 μέτρα που έφτασε τον Ιούνιο του 2007 στις Σπέτσες. Ο Χέρμπερτ Νιτς είναι παλιός... γνώριμος των ελληνικών θαλασσών. Το περασμένο καλοκαίρι στη Λίνδο βούτηξε με σκανδαλόπετρα βάρους 11 κιλών στα 107 μέτρα. Επτά μέτρα βαθύτερα από τη βουτιά στα 100 μέτρα που είχε κάνει το 2006 στα Πηγάδια της Καρπάθου ο... συνταξιούχος πλέον παγκόσμιος πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης Ιταλός Ουμπέρτο Πελιτζάρι. Το εγχείρημα του Χέρμπερτ Νιτς εντάσσεται στην κατηγορία «no limits».

Στο εγχείρημα αναφέρεται σήμερα η εφημερίδα “τα Νέα”.