Παρασκευή, Μαρτίου 19, 2010


Οι (σημερινές) ειδήσεις με σχόλια…

“Δεν ζητάμε βοήθεια...”
Θέλουμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας, τόνισε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου παρουσιάστηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Κατάλαβα, πάλι μόνοι μας θα πληρώσουμε το μάρμαρο (ποιο μάρμαρο.. περί μαρμαρόπλακας πρόκειται. και μάλιστα χοντρής. πλάκας…)

Ενώ,

Από την μια διαβάζω ότι :
Θέλουμε στήριξη της ΕΕ και όχι του ΔΝΤ, όπως τονίζει ο πρωθυπουργός
Από την άλλη, πάλι -διαβάζω ότι- :
Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο για προσφυγή στο ΔΝΤ στις αρχές Απριλίου
Και μάλιστα ότι :
Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «στέλνει» την Ελλάδα η κυβέρνηση Μέρκελ
(Είναι που θα μας βοηθάγανε… τέτοια βοήθεια, ούτε στον εχθρό σου…)

Τελικά θα πάμε η δεν θα πάμε ΔΝΤ;
Σωστά.... εξαρτάται από την απόδοση των μέτρων….


Διαβάζω ότι,
Στην αυτοκάθαρση επιμένει ο πρόεδρος της ΝΔ” (αναφερόμενος στην ΝΔ, το σπίτι του το έχει καθαρίσει)
Προφανώς η αυτοκάθαρση είναι κάτι που το περνάει κάθε κόμμα που από κυβέρνηση γίνεται αντιπολίτευση, δεν εξηγείται διαφορετικά, γιατί και το Πασοκ τα ίδια έπαθε.
Προφανώς η αυτοκάθαρση είναι κάτι που το κάνει κανείς για να από-δείξεισ ότι στην επόμενη δόση θα κυβερνήσεις καθαρός….
Ο πρόεδρος είπε πάντως ότι μερικούς μπορεί και να τους διώξει (από το κόμμα)



Με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα συναντηθεί στις 11.30 το πρωί ο Γ.Καρατζαφέρης, στο γραφείο του πρώτου.
Ελπίζουμε ο πρώτος να μην πεί στον δεύτερο ότι “με κανα νησί σώζεται η Ελλάδα” γιατί ο δεύτερος είναι εθνικόφρον και εθνικιστής και πολύ θα στεναχωρηθεί με μια τέτοια δήλωση.
Πολύ πιθανό να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι αντί για τους ταλαίπωρους Έλληνες, να πληρώσουν οι μετανάστες το χρέος. Τι, μόνο για να βγάζουνε λεφτά είναι στην Ελλάδα; να πληρώσουνε κιόλας….


Ο καπιταλισμός δεν κάνει λάθη, είναι λάθος”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος συμπληρώνοντας ότι «ο κομμουνισμός δεν απέτυχε γιατί δεν εφαρμόστηκε ποτέ» (κρίμα, και θα ήταν τόσο ευκολο…)
Με το άκουσμα πάντως των δηλώσεων οι νεολαίοι του ΣΥΝ ξέσπασαν σε ξέφρενα χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, σήκωσαν τον Αλέξη στο χέρια και τον πέταγαν ο ένας στο άλλον ενώ 5 -κοπέλες- λιποθύμησαν (από την συγκίνησή τους που πήραν τον Αλέξη αγκαλιά)
Η δήλωση πάντως μου δημιούργησε και μια απορία. Άμα εφαρμοστεί ο κομμουνισμός στην Ελλάδα θα ξανακρατικοποιήσει τις επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν; σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή …


Διαβάζω ότι
Στο πλευρό των οδηγών ταξί τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία μετά την συνάντησή της με συνδικαλιστές του κλάδου. (στο δεξί ή στο αριστερό; στο δεξί φυσικά…. )
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι “εναντίον όσων εξαπολύουν άδικες επιθέσεις κατά βιοπαλαιστών”
Την άτιμη την κυβέρνηση τι πάει και κάνει….



Να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens ζητά με επιστολή του ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής.
Για να το ζητάει, -παραπάνω-κάτι θα ξέρει…



Διαβάζω για…
Πέντε αλλαγές της τελευταίας στιγμής (5 στο παρά 5 δηλαδή) και μία ανατροπή στις αποζημιώσεις απολύσεων φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο.
Μετά τις ενδοκυβερνητικές τριβές και τις κοινωνικές αντιδράσεις, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε αύξηση των αφορολόγητων ορίων πρώτης κατοικίας αλλά και σε αύξηση των αφορολόγητων ορίων εισοδήματος για όσους έχουν παιδιά.

Γιατί,… τα παιδιά δεν τα κάνεις μόνο για να τα χαίρεσαι, τα βάζεις μπροστά και σε φοροαπαλλάσουν κιόλας…

Και διαβάζω και ότι…
Σκληραίνει κι άλλο το παιχνίδι της κ. Μέρκελ και της γερμανικής κυβέρνησης που μετά τις έμμεσες πλην σαφείς απειλές για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τώρα (μας) ανοίγουν περισσότερο την πόρτα για εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Δηλαδή, τέτοιους φίλους να χεις, τι τους θέλεις τους εχθρούς….
Δεν έχουμε ακόμη καταλάβει αν πρόκειται για κίνηση “πολιτικής στήριξης”….



Διαβάζω ότι,
“Αρχίζουν από τις αμέσως επόμενες ημέρες οι κρίσεις για τους 28.700 νέους προϊσταμένους στο Δημόσιο που θα επιλεγούν βάσει του νέου αντικειμενικού συστήματος, το οποίο ψηφίστηκε προχθές από τη Βουλή.”
Για να το καταλάβω, τα κριτήρια της κρίσης θα είναι -εντελώς- τυπικά; βάσει τυπικών προσόντων δηλαδή; η θα μετράει και ο χαρακτήρας, “η πάστα” που λένε, των ανθρώπων που θα κληθούν να υπηρετήσουν σε αυτές τις θέσεις;
όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην βρεθούμε μπροστά σε σκληρούς (πλήν όμως “πτυχιούχους”) γραφειοκράτες…



Διαβάζω ότι ορισμένοι έλληνες ….
“διασκεδάζουν την... κρίση”
«Έχω μειώσει κατά πολύ τις εξόδους και τα έξοδά μου. Παλαιότερα βγαίναμε τέσσερις φορές την εβδομάδα, τώρα αγοράζουμε κρασί και μαζευόμαστε όλοι μαζί σπίτι». (Το κρασί το αγοράζετε ρεφενέ;)
Σωστό κι αυτό, (λίγο η άποψη, λίγο η ανάγκη.. )αλλά υπάρχουν κι άλλοι έλληνες που υποστηρίζουν ότι “η φτώχια θέλει καλοπέραση” κι ότι "σιγά μην σκοτιζόμαστε τώρα με το ΔΝΤ" κι ως εκ τούτου συνεχίζουν απτόητοι τις συνήθειές τους…



Το κράτησα για το τέλος…
Διαβάζω ότι,
«Η ανασφάλεια που προκύπτει από την οικονομική κρίση δεν φρενάρει τα διαζύγια. Αντίθετα, δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον στα... εσωτερικά ενός ζευγαριού για να δουν κατάματα τη σχέση τους».
Σωστά. .. περισσότερο παρά ποτέ, πόσα β(γ)άζω εγώ, πόσα β(γ)άζεις εσύ….