Τρίτη, Μαρτίου 16, 2010

Χθές με πήρε τηλέφωνο ο Θόδωρος (Πάγκαλος)
«Αντιπρόεδρε», του λέω, με έκπληξη και ενδιαφέρον «τι κάνετε»;
«Ταλαιπωρούμαι» μου απάντησε κοφτά ο αντιπρόεδρος.
«Έτσι είναι η εξουσία, αντιπρόεδρε, έχει δυσκολίες»
«Δυσκολίες τις λες εσύ; Αυτοί θα με σκάσουνε! μου ανεβάζουνε την πίεση! Τους άκουσες τους βορειοελλαδίτες τι κάνουνε; εναντιώνονται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη χορήγηση ιθαγένειας σε μετανάστες! Και το ακόμη χειρότερο, είναι και δικοί μας. Πασόκοι δηλαδή!»
«Κι εσείς, τι θα κάνετε αντιπρόεδρε;»
«Τι θες να κάνω; Θα τους βρίσω μπας και συνέλθουνε»
«Μα…»
«Μαμούνια. Θα τους βρίσω είπα. Θα τους πω αντιδραστικούς, εκνευριστικούς και ηλίθιους»
«Μα….»
«Δεν έχει μα και ξεμά. Άμα βγαίνει ο καθένας και λέει τα δικά του ζήτω που καήκαμε. Πόσο μάλλον που είναι και δικοί μας.
«Οι άνθρωποι αυτοί είναι κάπου δεξιά από τον Καρατζαφέρη. Είναι εντελώς ηλίθιοι, δεν έπρεπε να κινούνται ελεύθεροι, θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άσυλο. Αν η Θεσσαλονίκη είναι έτσι, να τους βάλουμε δίπλα στον Ψωμιάδη και τον Καρατζαφέρη, να τους κάνουμε αγάλματα εκεί πέρα και τελείωσε» (μου) είπε ο κ. Πάγκαλος.
(κι αφού τα πρόβαρε τηλεφωνικά, την επομένη μέρα τα είπε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης στην Αθήνα.)
«Καλά δεν τα ‘πα;» με ρώτησε τέλος ο αντιπρόεδρος.
«Για να τα λέτε εσείς κ. αντιπρόεδρε, έτσι θα είναι» απάντησα κι εγώ, κι αφού χαιρετηθήκαμε και μου είπε ότι θα πάρει και τον Ξυνίδη να του τα πεί ένα χεράκι, κλείσαμε το τηλέφωνο.

Σύμφωνα πάντως με την Ελευθεροτυπία σήμερα, ο κ. Πάγκαλος επικαλέστηκε έναν από τους όρους που τίθενται στην απόφαση για τη χορήγηση ιθαγένειας, τη γνώση της ελληνικής ιστορίας και γλώσσας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με αυτό το κριτήριο θα έπρεπε να αφαιρεθεί η ιθαγένεια περίπου από τον μισό ελληνικό λαό» (σσ γιατί τρέχα γύρευε πόσοι έλληνες μιλάνε -σωστά- ελληνικά κι άλλοι πόσοι ξέρουνε την ελληνική ιστορία…)

Ο δε κ. Ξυνίδης είπε ότι ντρέπεται «γι' αυτή τη στημένη απόφαση της δήθεν πλειοψηφίας, που είναι λίγο πιο δεξιά από τον ΛΑΟΣ» κι ότι «είναι ντροπή κάποιοι να προωθούν τέτοιου είδους απόψεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ».
Συμπληρώνοντας -αυστηρότερα- ότι «αν κάποιοι νομίζουν ότι θα εξακολουθήσουν να είναι και να φέρουν την ιδιότητα του μέλους και του φίλου του ΠΑΣΟΚ με τέτοιες δεξιές απόψεις, κάνουν λάθος» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων, χωρίς όμως να πεί τι είδους θα είναι αυτές οι κυρώσεις.
(σσ υποχρεωτικά μαθήματα ελληνικής στους έλληνες; -έτσι θα βρίσκανε δουλειά και αδιόριστες φιλόλογοι- ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας; πρόστιμα ανα συντακτικό λάθος;
αφαίρεση των πινακίδων όταν βριζόμαστε -σε κακά ελληνικά- στο δρόμο; …)