Τρίτη, Ιουλίου 21, 2009



Λίγες ημέρες απομένουν για την φετινή έναρξη του Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη 2009
το οποίο κάθε χρόνο αποκτά νέο πιστό κοινό.

Στην σελίδα του Μεγάρου Γκύζη και συγκεκριμένα στην διευθυνση :
www.megarogyzi.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=37&Itemid=73
μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα.

επιγραμματικά οι εκδηλώσεις

Το φετινό Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 1 έως 23 Αυγούστου 2009, και περιλαμβάνει έξι συναυλίες, μία ατομική έκθεση ζωγραφικής και δύο διαφορετικές παραστάσεις θεάτρου σκιών. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.


ΣΑΒΒΑΤΟ 1/8/2009, 9ΜΜ: ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΙ ΠΡΕΚΑ
Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2009 σηκώνει αυλαία την 1η Αυγούστου με μία ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής του μεγάλου ζωγράφου ΠΑΡΙ ΠΡΕΚΑ (1926-1999), αφιέρωμα μνήμης του «καλλιτέχνη της φυγής και της αναζήτησης» δέκα χρόνια φέτος από τον θάνατό του.
Τίτλος έκθεσης: “Οι Λιθογραφίες στο Ταξίδι του Πάρι Πρέκα”


Θα εκτεθούν 25 μεγάλες λιθογραφίες του καλλιτέχνη, οι περισσότερες από αυτές δοκίμια από το προσωπικό του αρχείο, με θέμα τα άλογα, τα τάνκερς και τοπία της Ελλάδας (ανάμεσά τους δεσπόζουσα θέση κατέχει η Σαντορίνη, τόπος καταγωγής του πατέρα του).

Εγκαίνια: 1η Αυγούστου 2009, ώρα 9 μμ
Θα προλογίσει ο Ιστορικός Τέχνης Καθηγητής Μανόλης Βλάχος.
Διάρκεια έκθεσης: 1 - 23 Αυγούστου 2009


ΤΡΙΤΗ 4/8/2009, 9ΜΜ: TRIO ARTE
Ένα ξεχωριστό Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου με το “TRIO ARTE" θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσο βραθούν στην αίθουσα του Μεγάρου.
Το “Trio Arte”’ αποτελείται από τρείς κορυφαίους και καταξιωμένους σολίστες, τους Δημήτρης Γούζιο στο βιολοντσέλο, Απόλλωνα Γραμματικόπουλο στο βιολί και Γιάννη Μιχαηλίδης στο πιάνο. θα ερμηνευσουν έργα των J.S.Bach, J. Haydn και A. Dvorak.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/8/2009, 9ΜΜ: ΕΛΕΝΗ & ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ
Στην σκηνή του Μεγάρου Γκύζη ανεβαίνει η μουσική παράσταση “Ο γύρος του κόσμου σε ... οκτάβες” με την Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή, που θα τραγουδήσουν σε είκοσι γλώσσες σόλο και ντουέτο, και θα παίξουν πιάνο και κιθάρα. Θα ακουστούν μουσικές και τραγούδια από γκόσπελ, μπλουζ και fados έως τσιγγάνικα, παραδοσιακά ελληνόφωνα της Κ. Ιταλίας αλλά και Χατζιδάκι και Τσιτσάνη.



ΔΕΥΤΕΡΑ 10/8 & ΤΡΙΤΗ 11/8/2009, 8:30ΜΜ: ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΣΚΙΩΝ
Στις 10 και 11 Αυγούστου ο Καραγκιόζης, η φωνή της αμφισβήτησης και της ανατροπής, προσγειώνεται στη σκηνή του Μεγάρου Γκύζη, όταν ο εξαιρετικός καραγκιοζοπαίχτης Άθως Δανέλλης (Αθηναϊκός Θίασος Σκιών) παίρνει τις φιγούρες του και ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους μέσα από τις κλασικές κωμωδίες του Θεάτρου Σκιών
“Ο Καραγκιόζης Γραμματικός” (10/8) & “Τα ογδόντα δύο εντάλματα του Καραγκιόζη” (11/8)


ΠΕΜΠΤΗ 13/8/2009, 9ΜΜ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ & ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ξεχωριστή ασφαλώς εκδήλωση του φετινού Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη αποτελεί στις 13 Αυγούστου η συναυλία της μοναδικής ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΔΑΡΡΑ, μιας από τις μελωδικότερες φωνές του σύγχρονου ελληνικού πενταγράμμου, που με την σπάνια χροιάς φωνή της και την ξεχωριστή παρουσία της ερμηνεύει τραγούδια αγαπημένα του συνθέτη ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (την συνοδεύει στο πιάνο ως special guest στη συναυλία) αλλά και τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, σε ένα σύνθετο πρόγραμμα που αναμένεται να εντυπωσιάσει. Μαζί της στο πιάνο ο εξαίρετος μουσικός Νίκος Ορφανός.


ΔΕΥΤΕΡΑ 17/8/2009, 9ΜΜ: ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
latin - tango - jazz
Η Ζωή Τηγανούρια και ο Γιώργος Ψυχογιός, για πρώτη φορά μαζί, μας ταξιδεύουν στις 17 Αυγούστου σε μια latin-tango-jazz παράσταση, αλλά και σε ρυθμούς ελληνικών μελωδιών.
Ο αισθησιακός δυναμισμός και το ταλέντο της βιρτουόζου ακκορντεονίστας Ζωής Τηγανούρια ενώνεται σε ένα μαγικό μείγμα με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του κορυφαίου πιανίστα αλλά και δεξιοτέχνη ακκορντεονίστα Γιώργου Ψυχογιού.


ΠΕΜΠΤΗ 20/8/2009, 9ΜΜ: YANNIS ARZIMANOGLOU GAGABUNGA QUINTET
Στις 20 Αυγούστου το κουϊντέτο Gagabunga του συνθέτη και πιανίστα Γιάννη Αρζιμάνογλου θα μας μεταφέρει στον δικό του "διάσπαρτο κόσμο" μέσω των μελωδιών του που αναμειγνύουν μουσικά της jazz, latin, bossa nova, salsa, αλλά και ελληνική και μεσογειακή μουσική. Συμμετέχουν τέσσερις μουσικοί, ο Αντώνης Λαδόπουλος (σαξόφωνο), ο Κουβανός Manuel Orza (μπάσο) και οι Αργεντινοί Roman Gomez (bandoneon & κιθάρα) και Demian Gomez (κρουστά).


ΚΥΡΙΑΚΗ 23/8/2009, 9ΜΜ: ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ & MARAVEYAS ILEGAL
Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη ολοκληρώνεται στις 23 Αυγούστου με έναν από τους καλύτερους νέους performer, τον ΚΩΣΤΗ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ και την μπάντα του MARAVEYAS ILEGAL. Ενέργεια, ρυθμός, πάθος, εξωστρέφεια και εκρηκτικότητα συνθέτουν αυτήν τη μουσική γιορτή. Με φωνή ζεστή και γνώριμη o Κωστής Μαραβέγιας θα μας αφηγηθεί τις δικές του ιστορίες δείχνοντάς μας πως τελικά ... “la vita e bella” !