Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2009

Ευστοχότατο το σχόλιο του portal www.neasantorinis.gr σχετικά με την μείωση του τέλους παρεπιδημούντων για τις τουριστικές επιχειρήσεις από 2% σε ε 0,5% σύμφωνα με το οποίο καλό να είναι να μην βλέπουμε μόνο τους ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για την απώλεια των εσόδων τους αλλά και τα οφέλη που προκύπτουν για τους επαγγελματίες. Πόσο μάλλον σε αυτήν την δύσκολη ,οικονομικά, εποχή.

Σχετικά με τους «γκρινιάρηδες» OTA πάντως που διαμαρτύρονται για χαμένα έσοδα του ταμείου τους, καλό θα ήταν να είναι περισσότερο προσεκτικοί με τα χρήματα που σπαταλούν ,κατά καιρούς, σε ανούσιες εκδηλώσεις…..




«Εκτός σύνδεσης» και εκτός … γραμμής έμεινε ,για μια ακόμη φορά, η Σαντορίνη με την Σύρο.
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την διακοπή των δρομολογίων από την Σαντορίνη προς την Σύρο επισημαίνει σε επιστολή του προς το ΥΕΝ ο Έπαρχος Θήρας Χρύσανθος Ρούσσος. Στην επιστολή σημειώνει πως η εταιρεία BLUE STAR FERRIES σταμάτησε οριστικά και τα δύο δρομολόγια από Σαντορίνη-Ίο –Νάξο-Πάρο-Σύρο-Πειραιά κάθε Τρίτη και Πέμπτη αποκλείοντας τα νησιά Ίο και Θήρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκοπούν τα νησιά μας από την Σύρο και να μην μπορούμε να πάμε στην πρωτεύουσα του νησιού με σύγχρονα πλοία, γεγονός που αποτελεί -ένα ακόμη- πλήγμα, στην ήδη ελλειπή ακτοπλοϊκή κάλυψη των νησιών των Κυκλάδων.



Σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Sea Diamond μας καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του πλοίου, στα πλαίσια της ενημέρωσης του Θηραϊκού.
Η ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει αύριο Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 18:30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στο Εμπορείο.





Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου θα κάνει την ετήσια γιορτή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας στο κέντρο «Αηδόνι» στον Εξωμύτη του Εμπορείου και καλεί τα μέλη και τους φίλους του. Στην εκδήλωση θα ακουστούν νησιώτικα και κρητικά τραγούδια από τους Σπύρο και Νίκο Βασσάλο και Άγγελο Δρόσο αντίστοιχα.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν για την προσφορά τους ο πρώτος πρόεδρος και ιδρυτής του Συλλόγου καθώς και ο για πολλά χρόνια πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Σιγάλας όπου κατά την διάρκεια της θητείας του ο πολιτιστικός Σύλλογος διεύρυνε τις δραστηριότητές του και μετονομάστηκε από Πολιτιστικός Σύλλογος Εμπορείου σε Θήρας.