Παρασκευή, Φεβρουαρίου 27, 2009

Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά πραγματοποίησε η βουλευτής Κυκλάδων Άρια Μανούσου με θέμα την αποκατάσταση του Στεγάστρου του Αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης η κ. Μανούσου ενημέρωσε τον υπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις και του ζήτησε να αναλάβει ο ίδιος την απεμπλοκή της κατασκευής.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου,

Συνάντηση είχε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Άρια Μανούσου – Μπινοπούλου με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση ήταν συνέχεια της από 20/2/09 επιστολής της προς τον Υπουργό.

Η κ. Μανούσου ζήτησε από τον Υπουργό Πολιτισμού να αναλάβει ο ίδιος προσωπικά την απεμπλοκή και την προώθηση του έργου αποκατάστασης του στεγάστρου στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, διότι όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Μανούσου «η υπομονή των κατοίκων της Σαντορίνης εξαντλήθηκε. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταστραφεί οικονομικά και μόνο εσείς μπορείτε πια να δώσε λύση».

Όπως ανέφερε η κ. Μανούσου, ο Υπουργός είναι απόλυτα ενημερωμένος για το όλο θέμα. Έχει δείξει εντονότατο ενδιαφέρον και διαβεβαίωσε τη Βουλευτή, ότι αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά το θέμα του στεγάστρου. Εξέφρασε δε, την βούλησή του να τελειώνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το θέμα αυτό.

Πληροφόρησε δε την κ. Μανούσου, ότι προκειμένου να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, περιμένει να λάβει την επιστολή της Δ/ντριας της Πολεοδομίας Σαντορίνης, την οποία ανακοίνωσε μέσω του τύπου, ότι έχει στείλει στον Υπουργό.

Η κ. Μανούσου δήλωσε ότι « Με την όλη συζήτηση και στάση του Υπουργού είμαι πεπεισμένη πλέον ότι μόλις φτάσει και η επιστολή αυτή με τις απόψεις της Πολεοδομίας Σαντορίνης, θα προβεί άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή σε όλες οι ενέργειες που απαιτούνται. Ο κ. Σαμαράς με διαβεβαίωσε ότι θα βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία ώστε να έχουν άμεση ενημέρωση μέσω εμού, οι φορείς και οι κάτοικοι της Σαντορίνης ».











ο Υπoυργός, η Βουλευτής και το κάδρο. συγνώμη, το Στέγαστρο..













.