Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2009

Ερώτηση με θέμα την κατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού της ΔΕΗ κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.

Την αποτελεσματική προστασία του υποθαλάσσιου αγωγού ηλεκτρικού ρεύματος που τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα τα νησιά Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια ζητά ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Βρούτσης, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ζητά από το Υπουργείο να εφαρμοσθεί στην πράξη η υπ’ αριθμόν 2121/33/2006 απόφαση του Υπουργείου Εμπ. Ναυτιλίας, η οποία απαγορεύει την αλιεία με συρόμενα εργαλεία μηχανότρατας στους θαλάσσιους δίαυλους μεταξύ των νησιών Νάξου, Ηρακλειάς, Σχοινούσας, Κουφονησίων και Κέρου. Δυστυχώς σήμερα η προαναφερόμενη υπουργική απόφαση δεν εφαρμόζεται στην πράξη και η αλιεία συνεχίζεται αδιάκοπα στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Τη στιγμή μάλιστα που δύτες της ΔΕΗ ερεύνησαν την περιοχή και διαπίστωσαν ότι ο αγωγός, λόγω της συνεχούς φθοράς του από τις ανεμότρατες, βρίσκεται για μια ακόμα φορά κοντά στην πλήρη καταστροφή.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων έχει σημάνει συναγερμό στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με στόχο να προστατευθεί αποτελεσματικά ο υποθαλάσσιος αγωγός ηλεκτρικού ρεύματος και να μην επαναληφθούν οι παρελθούσες καταστροφές του. Καταστροφές που είχαν ως αποτέλεσμα τα νησιά Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά να παραμείνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.




Την έκτακτη σύγκληση Νομαρχιακού Συμβουλίου και μάλιστα στην Σαντορίνη ζητά ο κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, επικεφαλής της μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου με θέμα την υπόθεση του στεγάστρου του Ακρωτηρίου.

Παρακαλούμε όπως συγκαλέσετε το Νομαρχιακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης «Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με την υπόθεση κατασκευής του στεγάστρου στον Αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου της Σαντορίνης.

Ζητούμε την σύγκληση του Νομαρχιακού Συμβουλίου δεδομένου ότι η Υπηρεσία της πολεοδομίας της Σαντορίνης είναι Νομαρχιακή Υπηρεσία η οποία θα έπρεπε να δικαιολογήσει τη Θέση της στην Προϊσταμένη Αρχή της και επ’ αυτής να τοποθετηθεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Προκειμένου δε να ενημερωθεί καλύτερα ο λαός της Σαντορίνης προτείνουμε το Νομαρχιακό Συμβούλιο να συνεδριάσει στο νησί της Σαντορίνης και μάλιστα παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων στην υπόθεση.