Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2009

να το κοντύνω λίγο ακόμα;
στην αρχή μας λέγατε για μια εβδομάδα, μετά για 6 μέρες και τώρα, βλέπουμε οτι τελικά θα είναι 4! οι μέρες που θα βρεθούν στην Σαντορίνη οι επιβάτες του Αμερικανικού πολεμικού πλοίου που θα αγκυροβολίσει στην Καλντέρα.

το διάστημα, σύμφωνα με τις τελευταίες -επίσημες- ανακοινώσεις θα είναι 1-4 Μαρτίου.
η εθιμοτυπία πάντως θα κρατηθεί, κι ετσι μαθαίνουμε οτι ο Δήμαρχος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο πλοίο στο οποίο θα μεταβεί και ο Αμερικανός πρέσβης Ντάνιελ Σπέκχαρντ που θα υποδεχτεί τους αξιωματικούς του πληρώματος.



Ψηφίστηκε τελικά (έγινε Νόμος του κράτους δηλ από προχθές) όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ Ηλίας Πελέκης η μείωση του τέλους παρεπιδημούντων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, κι ετσι από 2% θα πληρώνουν(μ)ε 0,5%.
Το αποτέλεσμα; Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης διαμαρτύρονται για τα χαμένα έσοδά τους την ίδια ώρα που οι επαγγελματίες εκφράζουν την ανακούφιση τους.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η απόφαση δεν «διαφημίζεται» επαρκώς από τους ανά την χώρα κομματικούς παράγοντες της ΝΔ, λές κι όλος ο κόσμος νοιάζεται για τα έσοδα (την τσέπη) των Δήμων κι όχι για το προσωπικό του όφελος….


Διακοπή ρεύματος θα έχουμε αύριο, όπως μας ενημέρωσε η ΔΕΗ, 8-10 το πρωί σε Μεσαριά και Πύργο.


Την Παρασκευή 27 του μήνα θα κάνει την ετήσια γιορτή του ο Σύλλογος των Βοθωνιατών Θήρας στο κέντρο «Μαριώ» στον Μονόλιθο. Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες (οι δεύτερες είναι δωρεάν, οι πρώτες κοστίζουν 20 ευρώ το άτομο) στον πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος στο 6972 829150