Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2009


Στα εντελώς «επάνω» του ήταν το Κλειστό μας Γυμναστήριο το Σαββατοκύριακο που πέρασε μιας και φιλοξένησε τρείς σημαντικούς αγώνες μπάσκετ και … πάμε να δούμε τα αποτελέσματα!

Οι δύο πρώτοι αγώνες πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 7.2 , ο πρώτος μεταξύ της ομάδας παίδων του Πανιωνίου και παίδων της Ερμούπολης με τελικό σκορ 41- 100 με νικητές τους φιλοξενούμενους. Ο δεύτερος αγώνας του Σαββάτου διεξήχθη μεταξύ της ομάδας των εφήβων του Πανιωνίου και των εφήβων της Ερμούπολης με τελικό σκορ 48- 60, ενώ ο χθεσινός αγώνας μεταξύ των ανδρών του Πανιωνίου και της Ερμούπολης έληξε –πάλι με νικητές τους φιλοξενούμενους!- 54-60.
Και οι τρείς αγώνες συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό θεατών, συγκεκριμένα το βράδυ του Σαββάτου στο Κλειστό έγινε … το αδιαχώρητο.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε ,βέβαια, στους επόμενους αγώνες να καταφέρουμε να κερδίσουμε τους φιλοξενούμενούς μας!



Πολύ κόσμο συγκέντρωσε χθες η τελετή κοπής της πίτας του Ερυθρού Σταυρού που έγινε στο Μπελλώνειο, ενώ το θεατρικό που παρουσίασε ομάδα ενηλίκων από το Ακρωτήρι καταχειροκροτήθηκε και πέτυχε το στοίχημά της να κάνει τον κόσμο να μάθει και να θυμηθεί στιγμιότυπα από το παρελθόν του νησιού και βέβαια να ..χαμογελάσει!


Απόλυτα πετυχημένη όμως ήταν και η εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου του Ακρωτηρίου σε συνεργασία με τους δασκάλους του σχολείου και θέμα την λειτουργία του Ολοήμερου σχολείου.


Ομιλία με θέμα την ασφαλή χρήση του ίντερνετ πραγματοποίησε χθες Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού στο Καμάρι η Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Θήρας , με ομιλητή τον κ. Ελισσαίο Μαυρατζώτη, καθηγητή Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ΕΚΠΑ


Αξίζει τέλος να αναφερθούμε και σε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για δωρεάν εξετάσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στη Σαντορίνη υπο την αιγίδα του Δήμου Θήρας.
Συγκεκριμένα με την διοργάνωση του Δήμου Θήρας πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 30 -31 Ιανουαρίου και 1η Φεβρουαρίου δωρεάν έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας, στα Φηρά, την Μεσαριά και το Εμπορείο.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ καλή, ικανοποίησε τις προσδοκίες των διοργανωτών και σίγουρα κινητοποίησε τον κόσμο να κάνει ένα πρώτο έλεγχο της κατάστασης του αναπνευστικού του συστήματος.



Κι άλλα ορφανά.
Συγκεκριμένα τρία. Ένα άσπρο, ένα μαύρο, κι ένα καφέ.


Πρόκειται για τρία σκυλάκια 15 ημερών τα οποία από το Σάββατο μεγαλώνουν χωρίς την μαμά τους η οποία έπεσε θύμα φόλας στον Καρτεράδο. Δεν πρόκειται για αδέσποτα ζώα. Η «μαμά μπουμπού» ήταν ιδιόκτητη και έμενε με την οικογένειά της από το 2000 στον Καρτεράδο, οπότε και το Σάββατο βγήκε για λίγο από το σπίτι ακλουθώντας την αφεντικίνα της για να κάνει τη βόλτα της. Τότε, το ζωάκι έφαγε πιθανότατα ένα κομμάτι κρέας που είχε μέσα γυαλί και πέθανε σε λίγο μόλις λεπτά. Το τρόπος αυτός δολοφονίας ζώων είναι ο απόλυτα αποτελεσματικός μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα να του χορηγηθεί αντίδοτο.
Η γυναίκα που μας κατήγγειλε το περιστατικό μας είπε ότι το Σάββατο στον Καρτεράδο υπήρχαν και πολλές νεκρές γάτες.
Το περιστατικό με το σκυλί καταγγέλθηκε στην αστυνομία και ο αστυνομικός ασφαλείας δήλωσε ότι η καταγγελία θα ερευνηθεί.


Ανακοίνωση
Χάθηκε σκυλάκι θηλυκό ράτσας σπάνιελ μπρετόν, ακούει στο όνομά Λίζα, είναι λευκό με κανελί στίγματα και χάθηκε στον Πύργο.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 31093 και 22922. ιδιοκτήτης του χαμένου σκύλου είναι ο κ. Φύτρος Αντώνιος κάτοικος Πύργου Θήρας.