Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2009

Έχουμε πόσιμο αφαλατωμένο νερό ! (τα Φηρά δηλαδή)
Κι ελπίζουμε να αποκτήσουν -σύντομα- κι όλες οι υπόλοιπες περιοχές του νησιού



Μια ιδιαίτερα σημαντική ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 2.2.2009 η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θήρας με θέμα το αφαλατωμένο νερό που παρέχει πλέον στους καταναλωτές των Φηρών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ΔΕΥΑΘ μας ενημερώνει ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2008 κυκλοφορεί στο δίκτυό ύδρευσης του Δημοτικού Διαμερίσματος των Φηρών αφαλατωμένο νερό. Η ΔΕΥΑ Θήρας εκ τότε πραγματοποίησε όλους τους απαραίτητους ελέγχους δοκιμαστικής λειτουργίας από τους οποίους διαπιστώθηκε η ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων της μονάδας αφαλάτωσης. Η ποιότητα του προσφερόμενου νερού στους καταναλωτές παρακολουθείται και ελέγχεται προκειμένου να διατηρεί τα οριζόμενα από την νομοθεσία όρια και συγκεκριμένα να είναι σύμφωνη με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Υ2/2600/2001 _ΦΕΚ – 892 Β/11-07- 20-01 σχετικά με την «ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» σε συμμόρφωση με την οδηγία 98/83/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής της 3ης Νοεμβρίου 1998 όπως ισχύει σήμερα.

Η ΔΕΥΑ Θήρας σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι διασφαλίζει την ποιότητα του προσφερόμενου νερού έως τον υδρομετρητή των καταναλωτών αλλά θα πρέπει να γίνει από κάθε καταναλωτή με δική του ευθύνη έλεγχος του εσωτερικού δικτύου των εγκαταστάσεών του ότι λόγο παλαιότητας των σωληνώσεων και του υπόλοιπου εξοπλισμού υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργείται πρόβλημα στην ποιότητα του προσφερόμενου νερού.

Η ΔΕΥΑΚ σημειώνει επίσης ότι για τους καταναλωτές της ευρύτερης περιοχής των Φηρών οι οποίοι υδρεύονται με αφαλατωμένο νερό θα ισχύει πλέον το τιμολόγιο αφαλατωμένου νερού, βάση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΘ σύμφωνα με την 122/2007 απόφαση του ΔΣ.




Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΗ σύμφωνα με την οποία λόγω αναγκαίων τεχνικών εργασιών στο Σταθμό παραγωγής του νησιού για την αυξηση της διαθέσιμης ισχύος ενόψει του φετινού καλοκαιριού, είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει γενική διακοπή της ηλεκτροδότησης της Σαντορίνης και της Θηρασιάς την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009 από τις 07.00 π.μ. – 11.00 π.μ.

Η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι επειδή η επανατροφοδότηση των νησιών ενδέχεται να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα, θα πρέπει οι καταναλωτές να είναι προετοιμασμένοι γι αυτό το ενδεχόμενο έτσι ώστε να μην προκύψουν προβλήματα από την επαναλειτουργία μηχανημάτων ή συσκευών όπως είναι οι ηλεκτρικές κουζίνες ή οι ηλεκτροκινητήρες.



την Τσικνοπέμπτη 19 Φεβρουαρίου ο ομάδα "Λάβα" Εμπορείου σας καλεί στην ετήσια γιορτή της που θα γίνει στην ταβέρνα Μαιρούλα στην Βλυχάδα.
Βιολί θα παίξει ο Βαγγέλης Σιγάλας και η είσοδος με πλήρες μενού είναι στα 20 ευρώ.