Τρίτη, Φεβρουαρίου 10, 2009





Αυτά τα πουλάκια, που θα κάθονται τώρα;







































αν και το μπλόγκ αναφέρεται σε θέματα απο την τοπική επικαιρότητα της Σαντορίνης,
μπήκα στην διαδικασία να αναρτήσω τις παραπάνω φωτογραφίες νοσταλγόντας -πολλές φορές είναι η αλήθεια- την παλιά μου γειτονιά, την Κυψέλη, και το πάρκο στην συμβολή των οδών Πατησίων και Κύπρου, εκεί όπου τις προηγούμενες ημέρες έγινε ενα έγκλημα.
Κόπηκαν χωρίς καμία προειδοποίηση και ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής τα δέντρα που ... εχουμε να βλέπουμε πλέον στις φωτογραφίες, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος σταθμευσης. Δυστυχώς όπως μαθαίνω απο τα δελτία ειδήσεων αλλά και απο φίλους κατοίκους της παλιάς μου γειτονιάς παρά το γεγονός οτι οι άνθρωποι με το που είδαν τι πάει να γίνει, βγήκαν στο δρόμο αντιδρώντας στην κοπή των δέντρων, οι υπάλληλοι του δήμ(ι)ου ήταν αποφασισμένοι, ενω και η αστυνομία προσπάθησε και τελικά κατάφερε να εμποδίσει τους κατοίκους να αποτρέψουν αυτην την πράξη. Δυστυχώς.
Οι παραπάνω εικόνες είναι πλέον... μονον εικόνες που θυμίζουν το πράσινο παρελθόν της γειτονιάς.
δυστυχώς για μια ακόμη φορά, άλλοι, αποφάσισαν για το πως θα ζήσουν την καθημερινότητά τους οι κάτοικοι της συγκεκριμένης ,στην προκειμένη περίπτωση, περιοχής.
το αισιόδοξο όμως, απο την άλλη πλευρά, είναι πως είδαμε και βλέπουμε ακόμη ανθρώπους που μένουν στην περιοχή να αντιδρούν στην περαιτέρω υποβάθμισή της.
επιμένοντας πως ο χώρος θα πρέπει να μείνει ελευθερος και να γίνει ενα όμορφο πάρκο.
η εγκατάλειψή του άλλωστε τα τελευταία χρόνια απο τις υπηρεσίες του δήμου, που δεν καθάριζαν και δεν συντηρούσαν τον χώρο μας κάνει να σκεφτόμαστε οτι σκόπιμα τον είχαν εγκαταλείψει ώστε αντί για πάρκο να γίνει σκουπιδότοπος, κι ετσι να περάσουν ευκολότερα τα σχέδια για την αξιοποίησή του ως χώρου πάρκιγκ...
οι φωτογραφίες εχουν ημερομηνία την 29η .1. 2008