Τετάρτη, Ιουλίου 25, 2007

  • Παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας καθώς και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 10.00 στην Μητρόπολη Θήρας επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη του πρώην Μητροπολίτη Θήρας Παντελεήμονα Ρίζου που έφυγε το μεσημέρι της Δευτέρας σε ηλικία 82 ετών σε νοσοκομείο της Αθήνας.
    Ο γεννημένος στην Τήνο Μητροπολίτης διετέλεσε σπουδαίο ποιμαντικό έργο σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων και ήταν μια προσωπικότητα που αγαπήθηκε από τον κόσμο. Την Ιερά Μητρόπολη Θήρας υπηρέτησε επι 19 συναπτά έτη και υπέβαλε την παραίτησή του το 2003 για λόγους υγείας, προτιμώντας να περάσει ήσυχα τα τελευταία χρόνια της ζωής του με την φροντίδα της αγαπημένης του αδελφής Καλλιόππης Τριγώνια.
    Η νεκρώσιμη ακολουθία του πρώην Μητροπολίτη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 10.00 στην Μητρόπολη Αθηνών.





  • Την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης ,σύμφωνα με το άρθρο 17 του καταστατικού της Ένωσης Ξενοδόχων, για το Σάββατο 28.7.2007 στις 12.30 το μεσημέρι ζητούν 15 μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων. Το θέμα το οποίο θέτουν εκτάκτως για συζήτηση είναι η άμεση διενέργεια νέων αρχαιρεσιών εκλογής όλων των οργάνων διοίκησης.


  • Ομιλία του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Γέροντος Αντίπα Αγειορίτου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 20.00 στο πνευματικό Κέντρο Καμαρίου Θήρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ι.Μ. Προφήτου λία Θήρας.






  • Βρωμιά και πλήρης εγκατάλειψη.
    Αυτή είναι η εικόνα του οικήματος πρώην «τουριστικό εστιατόριο» στο τέρμα της Περίσσας. Το ακίνητο ήταν νοικιασμένο τα αρκετά τελευταία χρόνια και με την λήξη του συμβολαίου του έχει εγκαταλειφθεί στην ατυχία του δημιουργώντας εστία μόλυνσης.







  • Αλλαγή σκυτάλης στην 134 Σμηναρχία Μάχης
    Την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 21.00 κατά την διάρκεια δεξίωσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης της 134 Σμηναρχίας Μάχης από τον Σμήναρχο Αριστείδη Σταματίου στον Σμήναρχο Ηλία Χριστακόπουλο.









  • Αν ικανοποιηθήκατε από την πρώτη,…. ετοιμαστείτε για την δεύτερη!


Αναφερόμαστε στις συναυλίες διάσημων Ελλήνων καλλιτεχνών που πραγματοποιούνται στην Σαντορίνη. Έτσι, μετά την επιτυχημένη συναυλία του Αντώνη Ρέμου, στο χώρο της Santo Wines θα τραγουδήσει τις επιτυχίες του ο Γιάννης Κότσιρας. Τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στο: Pelican, Dakoutros και Nomikos Ttavel, στα Hondos Center και στον «Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4».
Ο Γιάννης Κότσιρας θα τραγουδήσει παλιές και καινούργιες επιτυχίες του μαζί με τους Σοφία Στρατή και Θάνο Παπανικολάου.










  • Συναυλία με τον διάσημο μουσικό Ross Daly διοργανώνει για την Παρασκευή 27 Ιουλίου ο Σύλλογος Κρητών Θήρας «το Αρκάδι». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Cine Kamari στις 21.00 το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ.



Το ταξίδι του Ross Daly στις μουσικές του κόσμου ξεκίνησε στην Αγγλία για να συνεχιστεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχοντας βιώσει την κλασική πειθαρχία, αλλά και το κλίμα ελευθερίας και πειραματισμού της δεκαετίας του ’70, έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τη μουσική παράδοση της Ανατολής, γεγονός που άλλαξε ριζικά τη ζωή του. Στα χρόνια που ακολούθησαν ταξίδεψε εκτενώς, μελετώντας μια ποικιλία μουσικών οργάνων και παραδόσεων. Το 1975 ταξίδεψε στην Κρήτη, την οποία είχε προηγουμένως επισκεφθεί για ένα σύντομο διάστημα το 1970 και το 1972, όπου είχε εντυπωσιαστεί πολύ από τη λύρα. Έπειτα από μία εξάμηνη περιήγηση από χωριό σε χωριό, όπου έρχεται σε επαφή με λαϊκούς μουσικούς , εγκαταστάθηκε στα Χανιά και ξεκίνησε να μελετά την Κρητική λύρα με το μεγάλο δάσκαλο Κώστα Μουντάκη. Η μαθητεία του διήρκεσε πολλά χρόνια. Την ίδια περίοδο επισκεπτόταν συχνά την Τουρκία όπου μελέτησε την Κλασική Οθωμανική καθώς και την λαϊκή τουρκική μουσική. Έπειτα από αρκετά χρόνια εντατικής εκπαίδευσης σε διάφορες μουσικές παραδόσεις, το ενδιαφέρον του Ross Daly στρέφεται έντονα στη σύνθεση. Σήμερα έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από εικοσιπέντε δίσκους με συνθέσεις του, όσο και με διασκευές διαφόρων παραδοσιακών μελωδιών που είχε συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του. Η Κρήτη εξακολουθεί να αποτελεί μία βάση για την προσωπική και τη μουσική του έρευνα , ενώ ταυτόχρονα ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο δίνοντας συναυλίες με περιεχόμενο τη μουσική του.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το : http://www.rossdalymusic.com/








  • Ηλιοβασιλέματα στην Σαντορίνη.


Δύο συναυλίες με την Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης διοργανώνει ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και το Επαρχείο Θήρας.
Η πρώτη συναυλία θα γίνει το Σάββατο 28 Ιουλίου στην Οία
και η δεύτερη την Κυριακή 29 Ιουλίου στο Santo Wines στον Πύργο.

Η πλήρης σύνθεση της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου ανέρχεται σε 60 μέλη. Τα καλλιτεχνικά προγράμματα που εκτελούν είναι σοβαρά ,άριστα αποδιδόμενα και με ποικίλο περιεχόμενο. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών τόσο του κλασικού ρεπερτορίου όσο και της σύγχρονης μουσικής, έργα τζαζ, μουσική από γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες, εισαγωγές από όπερες και οπερέτες. Συμμετέχει στις Θρησκευτικές. Εθνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης Ηρακλείου και των άλλων πόλεων της Χώρας.
Παράλληλα με τη Δημοτική Φιλαρμονική ,λειτουργεί η Σχολή Φιλαρμονικής. Οι σπουδαστές της Σχολής αποτελούν το φυτώριο της Φιλαρμονικής όπου οι νέοι εκπαιδεύονται δωρεάν στα πνευστά και κρουστά όργανα, αναδεικνύοντας ταλέντα, παρέχοντας στη συνέχεια εφόδια για επαγγελματική κατάρτιση και δράση και η Δημοτική Φιλαρμονική Ηρακλείου με την ύπαρξη της Σχολής δεν έχει πρόβλημα στελέχωσης με ικανούς και άρτια εκπαιδευμένους Μουσικούς.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου μπορείτε να επισκεφθείτε το : http://www.heraklion.gr/mous-paideia.html