Πέμπτη, Ιουλίου 26, 2007







































































































































































  • Μετά την είδηση, και το φωτορεπορτάζ .....

  • «Λάμπει» η κοινότητα της Οίας από την εθελοντική εργασία 484 Αμερικανών μαθητών που προσφέρουν αφιλοκερδώς την εργασία τους για την καθαριότητα της Κοινότητας της Οίας.
  • Πρόκειται για εθελοντική εργασία που προσφέρεται στην κοινότητα και εντάσσεται στο πλαίσιο συμμετοχής των μαθητών σε κοινωνικά προγράμματα σε συνδυασμό με τις διακοπές τους στην Ευρώπη.
    Οι 484 μαθητές – εθελοντές έφθαναν στο νησί καθ’όλη την διάρκεια του Ιουλίου χωρισμένοι σε 14 ομάδες των 35 περίπου ατόμων η κάθε μια και έμεναν στο νησί για δύο ημέρες η κάθε ομάδα.
    Οι μαθητές εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα υλικά για την καθαριότητα, φορώντας μπλουζάκια που δημιούργησε ειδικά για τον σκοπό αυτό η Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας και υπο την καθοδήγηση των υπευθύνων της υπηρεσίας καθαριότητας καθάρισαν τα καλντερίμια αλλά και τις παραλίες της Κοινότητας.
    Η εργασία των εθελοντών ξεκίνησε με τον καθαρισμό των παραλιών από τον Κουλούμπο έως και το Αμμούδι, ενώ στην συνέχεια, και βάσει των εκάστοτε αναγκών, οι ομάδες κατευθύνονταν προς τους οικισμούς από τον υπεύθυνο καθαριότητας της Κοινότητας. Η εργασία κάθε ομάδας διαρκούσε 2 ώρες ημερησίως, από τις 9:00π.μ. έως τις 11:00π.μ.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινότητας Οίας – Θηρασιάς και της Αναπτυξιακής Κοινοτικής Επιχείρησης Οίας, «η θετική αντιμετώπιση των εθελοντών από όλους μας αναγνώρισε τις προσπάθειές τους και ανέδειξε την φιλοξενίας της χώρας μας».
  • Το πρόγραμμα στηρίχθηκε από τις χορηγίες των επιχειρήσεων: Μarmarini, Replica, Ambrosia, Caldera Massages Studio, Rimida Villas, The Coca Cola Company και Κάβα Μιχάλη Καραμολέγκου.

  • Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας στο τηλέφωνο 22860 72000 e-mail: ankeo@otenet.gr