Τρίτη, Ιουλίου 24, 2007


  • Επέστρεψε στην Σαντορίνη η ομάδα των φοιτητών του καθηγητή χωροταξίας του Πανεπιστημίου του Cincinnati, Μιχάλη Ρωμάνου. Αυτήν την φορά πραγματοποιείται Χωροταξική Περιβαλλοντική μελέτη στην Θηρασσιά με την φιλοξενία της κοινότητας της Οίας. Η ομάδα των φοιτητών και καθηγητών βρίσκεται στην Θηρασιά εδώ και ένα μήνα, η έρευνα - μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 27.7 και η παρουσίασή της θα γίνει την Κυριακή 29.7 στις 21.00 στην Θηρασσιά.

  • Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για χθές στον Βουρβούλο μουσική βραδιά σε συνεργασία με το εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής του Εθνικού Ωδείου που είχε διοργανώσει η ΔΕΠΟΤΑΘ.

  • Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες παραστάσεις με το εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής του Εθνικού Ωδείου, σήμερα Τρίτη στο Ακρωτήρι και αύριο Τετάρτη στο Μεγαλοχώρι. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 20:30.

  • Συνεχίζεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η έκθεση ζωγραφικής των Μ. Ευγενιάδου και Ε. Βάνια στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στο Εμπορείο. Κάθε μέρα
    10:00-14:00 και 18:00-21:00.


  • Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων και με αφορμή τις τελευταίες ανακατατάξεις στο διοικητικό της συμβούλιο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

  • Σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πενταμελές και εκλέγεται ανά διετία από τη Γενική Συνέλευση με μυστική ψηφοφορία.
    Κατά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 25.5.2007 ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής και του δικαστικού αντιπροσώπου Ειρηνοδίκη κ. Κανά, αντί για πέντε (5) μέλη εκλέχθηκαν για το Διοικητικό Συμβούλιο επτά (7) επειδή εκ παραδρομής θεωρήθηκε ότι υπήρχε τέτοιο δικαίωμα αφού είχε ξεκινήσει η διαδικασία και είχε ληφθεί σχετική απόφαση από την Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας για την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του καταστατικού.
    Όπως όμως εκ των υστέρων προέκυψε, οι εκλογές αυτές ήταν απολύτως άκυρες αφού αντί για πέντε μέλη εκλέχθηκαν επτά.
    Επειδή στις 6.7.2007 όλα τα μέλη του ΔΣ που προέκυψαν από τις παραπάνω άκυρες εκλογές, καθώς και όλα τα αναπληρωματικά μέλη παραιτήθηκαν πλην ενός, του κ. Ιωάννη Τόκη, με την από 6η Ιουλίου 2007 αίτηση προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Νάξου των:
    Φύτρου Ευάγγελου, Ματέκα Βασιλείου, Πατηνιώτη Ανδρέα, Σιγάλα Μακαρίου, Καραμολέγκου Εμμανουήλ,
    ζητήθηκε όπως ο νόμος ορίζει να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης.
    Το δικαστήριο συνεδρίασε στις 12 Ιουλίου και εξέδωσε αυθημερόν προσωρινή διαταγή που παρέχει προσωρινά και μέχρι την έκδοση απόφασης επι της αίτησης την εξουσιοδότηση στους αιτούντες να επιμεληθούν ως προσωρινή διοίκηση του σωματείου των υποθέσεων που έχουν επείγοντα χαρακτήρα.

  • Η προσωρινή διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης που διορίστηκε με την από 12 Ιουλίου 2007 προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Νάξου συνεδρίασε την Τρίτη 17 Ιουλίου 2007 και ώρα 13.00 στα γραφεία της Ένωσης και αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει καθήκοντα στην προσωρινή διοίκηση ως εξής:

  • Φύτρος Ευάγγελος, πρόεδρος
  • Καραμολέγκος Εμμανουήλ, αντιπρόεδρος
  • Βασίλης Ματέκας , γενικός γραμματέας
  • Ανδρέας Πατηνιώτης Ταμίας
  • Μακάριος Σιγάλας Μέλος