Σάββατο, Ιουλίου 14, 2007

Σάββατο 14.7.2007

  • Με «κόντρα καιρό» πραγματοποιήθηκε χθες η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» που διασκεύασε και παρουσίασε η ερασιτεχνική ομάδα «ΕΘΟΣ Ενάλιον». Πάντως, αν και χωρίς σύμμαχο τον καιρό, η παράσταση κρίθηκε από τους συντελεστές και το κοινό της επιτυχημένη. Στον πρωταγωνιστικούς ρόλους οι : Στέλλα Καραμπεροπούλου, Κώστας Στάμου, Ζαφειρία Γκουλή, Ανθή Πατραμάνη, Γιώργος Στρώνης, Αποστολία Χατζάρα, Μιχάλης Βάλβης, Ελένη Κολιοπούλου, Βασίλης Φορτούνης, Αργυρός Λογοθέτης.
    Πρόκειται για το πέμπτο έργο που ανεβάζει η ομάδα στην επτάχρονη πορεία της στην Σαντορίνη.
  • http://www.youtube.com/watch?v=oo0V2kYcVkY
  • http://www.youtube.com/watch?v=dugRYhPhoPg

  • «Τέλος καλό όλα καλά»
    Αίσιο τέλος είχε τελικά η αγωνία των εργαζομένων στην ΔΕΠΟΤΑΘ σχετικά με την τύχη των συμβάσεών τους. Χτες εκδόθηκε η απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που ενέκρινε τις συμβάσεις της Δημοτική Επιχείρησης.

  • Γνωστό και επαναλαμβανόμενο το σκηνικό στον δρόμο του Αθηνιού το δίωρο 11.00 – 13.00 ώρα άφιξης των ταχύπλοων, αποβίβασης των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων και αναχώρησης των εκδρομικών τουριστικών σκαφών.
    Δεδομένο θεωρείται σε καθημερινή βάση το μποτιλιάρισμα στον δρόμο….

  • Τα εγκαίνια του πανηγυρόσπιτου που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία της Παναγίας στο Μεγαλοχώρι πραγματοποίησε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ο πολιτιστικός σύλλογος Μεγαλοχωρίου «το Μετόχι». Το εγκαταλελημένο για χρόνια οίκημα επισκευάστηκε και εξοπλίστηκε με χρήματα αλλά και την προσωπική εργασία των μελών του συλλόγου και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την φιλοξενία εκδηλώσεων του συλλόγου.


  • Την Τρίτη 17 Ιουλίου στις 20:30, η καλλιτεχνική ομάδα των Β' & Γ' ΤΕΕ Σαντορίνης παρουσιάζει στη Μεσαριά

  • Την μουσική εκδήλωση "Ματωμένο Φεγγάρι" θα παρουσιάσει την Τρίτη 17 Ιουλίου στις 20:30, η καλλιτεχνική ομάδα των Β' & Γ' ΤΕΕ Σαντορίνης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Μεσαριά.

  • Ομιλία στο πνευματικό κέντρο της Ερμούπολης θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης ο πρόεδρος του Πασοκ Γιώργος Παπανδρέου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να παρουσιάσει το πρόγραμμα του Πασοκ για την νησιωτικότητα και συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των κατοίκων των Κυκλάδων.

  • Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Ηλιότοπος το βιβλίο του καθηγητή Αντώνη Κονταράτου με τίτλο "Σαντορίνη: πορεία στο χρόνο".
    Το βιβλίο διερευνά με πολυκλαδική λεπτομέρεια τη γεωμορφολογία, τη γεωλογία, την ηφαιστειολογία, τη μυθολογία, αρχαιολογία, ιστορία και λαογραφία ενός νησιού, του οποίου η καταστροφή φαίνεται να συνέβαλλε έμμεσα στη διαμόρφωση του δυτικού πολιτισμού. Την καταστροφή του νησιού προκάλεσε μια παροξυσμική ηφαιστειακή έκρηξη, που συγκλόνισε τη Μεσόγειο και όπου ενδέχεται να οδήγησε στη γέννηση του μύθου της Ατλαντίδας, να έφερε τις πληγές του Φαραώ και να διαχώρισε τη θάλασσα κατά τη βιβλική έξοδο. Το κείμενο περιλαμβάνει αρκετές έγχρωμες φωτογραφίες και πολλές μαυρόασπρες. Όλες σχεδόν οι μαυρόασπρες είναι πριν από τον καταστρεπτικό σεισμό του 1956 και απεικονίζουν ένα μοναδικό τοπίο με κυρίαρχο στοιχείο την λαϊκή αρχιτεκτονική του χθες που σήμερα.