Τρίτη, Ιουλίου 10, 2007

Τρίτη 10.7.2007
  • Στα ύψη έχει εκτιναχθεί το κόστος των ταξιδιών για το βαλάντιο του μέσου Έλληνα μετά και τις συνεχείς ανατιμήσεις στους ακτοπλοϊκούς ναύλους.
    Τα πλοία έχουν γίνει αεροπλάνα και σε αρκετές περιπτώσεις οι επιβάτες πληρώνουν ακριβότερα τη διαδρομή με ταχύπλοο από ό,τι την αντίστοιχη αεροπορική.

    Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε τιμές αεροπορικών ή και ακριβότερα πληρώνουν όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν με τα πλοία της ακτοπλοΐας, κυρίως τα ταχύπλοα, μετά τις συνεχείς αυξήσεις στους ναύλους επιβατών και οχημάτων που έχουν εκτοξεύσει το κόστος του ταξιδιού στα ύψη.
    Οι τιμές των ναύλων στα ταχύπλοα που ταξιδεύουν σε δημοφιλείς προορισμούς σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν το κόστος του αντίστοιχου ταξιδιού με αεροπλάνο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μειώσουν δραστικά οι Έλληνες τις ημέρες των διακοπών τους, ως εκ τούτου, μειώνεται εξίσου η περίοδος λειτουργίας πολλών θερινών καταλυμάτων στη νησιωτική Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές οικονομίες.

  • Και η περιπετειώδης ανάβαση συνεχίζεται….
    Μια βδομάδα μετά την επίδοση επιστολής από τους επαγγελματίες ξεναγούς του νησιού προς τις Αρχές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων - στην προσπάθεια τους να φθάσουν από τον χώρο αποβίβασης των πούλμαν στην καλντέρα, διασχίζοντας τους δύο κεντρικότερους δρόμους της πόλης- και ακόμη δεν έχει υπάρξει απάντηση. Ούτε καν στο αίτημα για την παρουσία τις ώρες και μέρες αιχμής τροχονόμου στην διασταύρωση έξω από το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου γίνεται το αδιαχώρητο….

  • Στον χώρο της Santo Wines θα γίνει την Παρασκευή 20 Ιουλίου η συναυλία του Αντώνη Ρέμου και των Ονείραμα. Για πληροφορίες και εισιτήρια μείνετε συντονισμένοι στον «Σαντορίνη 106.4»